26 Şubat 2010 Cuma

Picasso-Suite Vollard Gravürler

Ünlü İspanyol sanatçı Pablo Picasso'nun eserleri Türkiye'de Pera Müzesinde görücüye çıkan Picasso-Suite Vollard Gravürler 12 şubat-18 nisan tarihlerinde görülebilir.






25-ekim 1881’de Málaga, ispanya’da dünyaya geldi. İspanya’nın önemli sanat enstitülerinde öğretmenlik yapan ve bir müzede küratör olarak çalışan Jose Ruiz Blasca ile İtalyan asıllı Maria Picasso Lopez’in ilk çocuklarıydı. Doğduğu gün ölümle ilk kez burun buruna gelen Picasso’nun ebesi onun öldüğünü düşünüp tüm özenini annesine yöneltmiş, ancak doktor olan amcası Don Salvador’un soğukkanlılığıyla Picasso son anda kurtulmuştu. Sanat konusunda başlangıçta babasını örnek alan Picasso, 13 yaşına geldiğinde çalışmalarıyla herkesi kendine hayran bırakan bir ressam olmuştu. Babası Jose Ruiz Blasca, Picasso’nun yaptığı güvercin resminden o kadar etkilenmişti ki tüm gereçlerini oğluna vererek onun artık olgun bir sanatçı olduğunu kabul etmiş ve bir daha hiç resim yapmamıştı.1900’de ilk kişisel sergisini Galeri Volland’da açan ve paris’e ilk ziyaretini gerçekleştirmişti.





Suite Vollard, Picasso’nun yakın dostu ve döneminin en ünlü sanat tüccarı olan Ambroise Vollard’ın siparişi üzerine Picasso tarafından üretilen 100 gravürden oluşuyor.











Sanatcı bu 100 eserde çıplaklık,kaos,tutku,ölüm,mitolojik temalar,hayvan insan ilişkilerine değinmiş eserlerinde kadın figurlerini erkeksileştiren sanatçının eserleri görülmesi gerekir. Çalışmalarında anlamlı anlamsız vurguları ve iç dünyasında kadın erkek ilişkisini değişik formlarla yorumlayan sanatcı derin anlamlar taşıyan eserler oluşturmuş. Bu gravür çalışmaları ufkunuzu açıcak.
 
Gravürlerin yanısıra sanatçının rol aldığı ve perde arkasında resim yaptığı çalışmasınıda görebilirsinz. bu görsel çalışma beni gerçekten etkiledi. izlerken Picasso'nun beyninden geçen her figür fırça tarbesinde görülüyor. Belgesel çalışmasında renkli ve siyah beyaz çalışmalar yaparak bir resmin hikayesini sizlerle paylasıyor.Belgesel çalışmasına sergide muhakkak yer ayırın.
 
 
Müze girişi ücretlidir. Tam 7tl Öğrenci 3tl Her çarşamba öğrencilere ücretsiz pazartesi hariç her gün hafta içi ve cumartesi 10:00 19:00 pazar 12:00 18:00 saatlerinde açık
 



Pera Müzesinde gezebiliceğiniz diğer sergiler:
Hippodrom/Atmeydanıİstanbul'un Tarih Sahnesi
Oryantalist Resim
Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri
Kütahya Çini ve Seramikleri



Pera Müzesi : Meşrutiyet caddesi no.65 Tepebaşı Beyoğlu
  Telefon: 212 334 99 00                                             

24 Şubat 2010 Çarşamba

Dikkat bu şişe bağımlılık yaratır.

Bir şişe bu kadar seksi olmamalı insanı alkolik olmaya itebilir. Absolut votka markası her sene değişik temalarla piyasaya sürülüyor. Bu sene Hard Rock rüzgarına oda kapılmış olcak ki Rock temalı siyah deri zımbalı şişe kılıfı sınırlı sayıda alıcılarına ulaşmayı bekliyor. bu şişe bende zaaf oldu gerçekten reklam kampanyalarından söküp çıkarmak istiyorum :) reklam kampanyalrıyla kitleleri etkileyen marka 2007 senesinde çizgisinde değişim yaparak güçlü tasarımlara imza attı."Sizin absolut dünyanız hangisi?" sloganıyla tasarlanan şişler ve reklam afişleriyle moda dünyasında da yer aldığını bizlere kanıtlıyor.

Rock edition ambalajı tasarımı daha önce Marshall için amfi,Gibson için gitar temalı ürünlerin tasarımlarına imza atmış olan Belçikalı tasarımcı Natalia Brilli imzalı

Absolut eşcinseller içinde bir şişe tasarımı yapmış gökkusağının renklerinden ilham alınan bu tasarım Pernaud Ricard imzalı bu dizayn Absolut Colors 19 ülkede satışa sunuldu.Bu dizayn satışının bir kısmı eşcinsel vakıflarına bağışlanacak.


Party tasarımı Absolut votka şişesi gecelerin ışığı olucak gibi şişe koleksiyoncuları absolut dizaynlarını takip edin. içkimi teşekkürler şişe kalsın ama ;)





Pazartesi sendromuna ilaç

pazartesi sendromuna en iyi gelen şey nedir.

:) ALIŞVERİŞ tabi

Cevahir Alışveriş merkezinde şöyle bir turladım ve markalar yeni sezona girmiş haftanın ilk günü olması nedeniyle de her yer çok sakindi. Keyifli bir gün anlıycağınız alışveriş için :) tavsiye ederim.



Bershka nın yeni sezon ürünülerine bayıldım inanın alıcak listem kabardı.Kardeşimle gezerken ona bir kombin yaptık ve podyumdan fırlamış bir stil oldu sizinle paylaşmak istedim . Vatka modası artık her yerimizi sardı, pembe kazagın vatkalı olmasına bayıldım. mini etek kaynıyor her yer muhakkak gardrobunuzda bulunsun ;)





Kazak : Bershka 34,95tl
Mini Etek: Bershka 34,95tl
Çizme : Bershka 49,95tl

15 Şubat 2010 Pazartesi

Modanın dahi çocuğu GüleGüle

MODA DÜNYASI YASTA.







farklı tarzıyla modaya yön veren tasarımcı Alexander Mcqueen kaybettik.17 mart1969 yılında dünyaya gelen Mcqueen ailenin en küçük çocuğuydu.küçük yaşlarda modaya ilgisi olan Mcqueen kardeşlerine elbiseler dikerek başladı Liseyi bırakıp Anderson&ampsheppard çıraklık yapmaya başladı kısa sürede kendini gösteren tasarımcı Prens Charles gibi ünlü simalaı giydirdi.






1994 yılında londra'da saint martins sanat okulunu bitirdi.Tasarımcı 1996 yılında Givenchy markasının baş tasarımcısı oldu.Yaratıcılığını kısıtladığı için Givenchy bırakan mcqueen kendi markasını oluşturdu.

Bir çok yeni ve özgün tasarımlara imza atan tasarımcı dahiliğini modada konusturdu. her zaman kendi, stilini oluşturan Mcqueen annesini kaybına dayanamadı. ve bunalıma girdi.Londra'daki evinde intahar ederek yaşamına son veren bu moda devi bizi tasarımlarında mahrum bırakarak gitti.Farklı olanı deneme anlayışı defilesinde kullandığı bir bacağı tahta olan model ve değişik denemeler yapmasıyla hep bizleri şaşırtmayı seven desingerdı.Tiatral kurgularla bizi büyüledi.


Modacının kendi adını taşıyan internet sitesinde siyah fonda şu yazı yazıldı "Lee Alexander Mcqueen'in ailesi olarak,Alexander Mcqueen markasının yaratıcısı ve kurucusu olan Lee Alexander Mcqueen evinde ölü bulunduğuna dair bu drajik haberi duyuruyoruz.Bu trajik heber üzerine yorum yapmayı uygun bulmuyor.Lee ailesini acını ve şokunu paylaşıyoruz.Lee aile'si mahremiyetlerine medyanın saygı duymasını rica ederiz"


1996-2003 Yıllarında "yılın ingiliz tasarımcı " ödüllerini alan mcqeen Gucci markasının yüzde 51 hissesini alarak şirketin başına geçti.Başarılı koleksiyonlara imza attı.Puma markasına özel tasarımlar yaptı.Modaya bu kadar katkıda bulunduğu için ona minnet duyuyoruz.

Güle Güle LEE ALEXANDER MCQEEN

10 Şubat 2010 Çarşamba

Fotoğrafcı gözünden rookieicon

Geçtiğimiz ayda çok sevdiğim fotoğrafcı arkadaşım ruhsuz sarper'le bir çekim gerçekleştirdik. Beni modeller kadar güzel gösteren bu yeteneği sizlerle tanıstırmak istedim sarper kesim başarılı bir moda fotağrfcısı adayı bu aralar sergi hazırlığında çevre ve insan temalı sergisini merakla bekliyorum.


onun gözünden rookieicon










 
                                                merak edenler sitesinden daha detaylı inceleyebilir. 
                         http://www.ruhsuzsarper.com/

IFW 2010

ikinci istanbul moda günlerini geride bıraktık. 2010 istanbul fashion week çok başarılı bir organizasyon olmuştu. mekan olarak santralistanbul tercih edilmesi ayrı bir keyif verdi bana mekan modacıların ve markaların standlarını çok başarılı buldum bu senekinde marka ve modacılarda artış olmasıda beni heycanlandırdı. acıkcası

seneye bizi daha başarılı bir organizasyon bekliyor gibi :) Bu sene basında bloggerlarında yer alması ve moda severlere sıcak ve canlı sunumları harikaydı son günü gidebildiğim bu etkinliği onlar sayesinde takip ettim

hepsinin ellerine sağlık :)


ben defilelere katılamadım malesef bu konudan çok muzdaribim bi dahaki sefere diyim artik.


modacılar bu sene çok yaratıcıydı genç tasarımcılar beni çok etkiledi ve sadece giyim değilde aksesuar ve ayakkabı markalrınında bulunmasıda ayrı bir güzeldi. bu 3günlük maratonda sadece itkib konuk olarak meg ryan seçmeselerdi diyorum çok gereksizdi. paramıza acıdım. gerçekten herkezden kötü not aldı.


































arzu kaprol defilesini çok basarılı buldum geometrik ve uzay kadını stilini çok beyendim makyaj ve kıyafetlerinin bütünü çok keyifli

günseli türkay bu koleksiyonuda geçen seferki gibi başarılıydı

zeynep tosun lunun deniz tı koleksiyonu yartıcı ve çok şirin

hakan yıldırım siyah beyaza katığı güzelliklere mest oldum

deniz mercan ın iç çamaşırı koleksiyonu dikatimi çekneler arasındaydı.