31 Ocak 2012 Salı

KARLAR DÜŞER




Jean-Hırka/Jumpers LTB - Gömlek/Blouse Vintage - Kazak/Sweaters Collezione - Mont/Vest Şapka/Hats LCW - Bot/Boots Harley Davidson - Kolye/Necklace My design


Kar sezonunu açtık. Hava dondurucu soğuk olmasa bu beyazlığı seveceğim. Ama söz dinlemeyen yaramaz oğlan çocuğu gibi, sıkı giyinmeden çıkmamanızı tavsiye ediyorum. Hele ki eldiven olmazsa olmaz parçanız olsun. Bu sezonun pilot şapkaları benim favori parçam. Bu modeli LCW görünce hemen kaptım. Sizin kar için seçiminiz nedir?

27 Ocak 2012 Cuma

COLORS








Gömlek/Shirt Little Big  - Kazak/Sweaters Collezione - Pantolon/Pants Bershka - Kolye/Necklace My design - SporA./Snakers Çanta/Clutch Collezione


Renkleri karıştırmayı seviyorum. Daha enerjik hissettiriyor. Geçtiğimiz günlerde bir alışveriş turundan kırmızı rugan bir pabucun peşinden koştuk. Kardeşim için, ve sahip olmadan dönmedik. Bende bir mont ile eve dönüş yaptım. Cevahir'de gezerken Marilyn Monroe tablolarına hayran kaldık. Sanatçı, kendi malzemelerini de ekleyerek ruh katmış. 


FACEBOOK    -     TWITTER    -    BLOGLOVIN

26 Ocak 2012 Perşembe

2012 WINTER THE COLOR





Önümüzdeki kış da renkler bizi terk etmiyor. Kışın kasvetli havalarını, renkli paltolarla canlandırmaya devam edeceğiz. 2012 Sonbahar-Kış için Proenza Schouler, Preen, Dsquared renkli bir kış geçirmemizi dilemiş adeta. Patlamış renk efektleri, dağcı stili Proenza'nın referansları tüvit ceket,kapitonelerin yanı sıra oversize hatlı parçalar koleksiyonun hakimiyetinde  yeşil-mavi kontrastının uyumu ise ağırlık noktası olmuş koleksiyonun renkli pantolonlarınızı dolaplarınızın, ön sıralarına yerleştirin hanımlar bu kış ve gelecek kış çok kullanacaksınız.






Dsquared için, Dan ve Dean ikilisi renklerle en yaramaz koleksiyonu hazırlamış. Asi, haylaz kızları elbiselerle seksi görünürken, bilekten biten pantolonlarla yaramaz oğlan çocuğunu andırıyor.  Etek boyları ise ne çok seksi ne de mütenasıp sivri burun her zaman arzu nesnesidir. Biz kadınlar için Dsquared'de bu zaafımıza cevap veriyor. Yeşil-Mavi ikilisinde yana olan tasarımcılar bu ikilinin yeni hitlerden olacağını gösteriyor.







Bu kışın favori rengi turunçgiller gelecek kış da favori Preen koleksiyonun her parçasını gar-dolabıma atmak istiyorum.  Geometrik kesimlerle birleşen renk oyunları, klasik pantolon kalıpları, siyah ile kombinlenen her parça çok şık. Minimalist kesimleri renklerle zenginleştiren tasarımcı  mavi, için özel bir ilgi göstermiş desenlerle zenginleşen elbiseler gündüzden geceye geçerken kurtarıcı adeta. 

23 Ocak 2012 Pazartesi

FASCINATING NUMERO





Moda ve sanat birleşimi çalışmaları seviyorum. Rüya gibi çekimler çıkıyor sonunda, bayıldığım Numero için yapılan çekim de beni büyüledi. Işık oyunları, hareket bulanıklıkları ve pastel renkler, Sebastian Kim gerçekleştirdiği çekimin moda editörü Charles Varenne romantik ve fetiş iki ruh halinde olan model Gertrud Hegelund 


21 Ocak 2012 Cumartesi

DELFINA DELETTREZ TUNEL OF FEAR



Delfina Delettrez'in koleksiyonuna genel baktığınızda sıradışı canlıları konuk ettiğini göreceksiniz. Farklı ve deneysel olan Delfina yartıcılığını sanat ile birleştiriyor. Mc Queen için yaptığı fetiş rüzgarı estiren metal ökçelerin tadı hala damağımda. Bir başka hit aksesuarı da kemik bilezik bütün stylishlerin arzu nesnesi.




Tasarımlarında Beetlejuice filminden çıkmış yaratıklar ile Corspe Bridge filminde ki yer altı dostlarını görmek mümkün. Kuru kafalar, arılar, kurbağa, korkunç göz, Dracula dudakları tam bir korku bayramı adeta. Gotik parçaları boynunuza, kolunuza her yerinize koyuyor. Boynunuzda yürüyen böcekler, arı kovanı olsun istemez misiniz? ve ya bileğinizi saran bir başka el hepsini tasarımlarında bulmak mümkün.

20 Ocak 2012 Cuma

TURKISH COFFEE








Kazak/Jumper Topshop - Etek/Skirt My design - Bot/Boots Pull and Bear - Mont/Jacket Bershka - Kolye/Necklace Vintage - Deri Bileklik/Bracelet Koton - Çanta/Saat Bag/Watch Collezione 


Soğuk havada en iyi giden iyi bir kahve, etnik bir cafede içtiğimiz türk kahvesi içimizi ısıtırken ortamın güzelliği de büyüledi. Ataköy tarafında bulunana cadır cafe'ye bayılacaksınız. Sadece kahve üzerine hizmet verdikleri içinde közde yapılıyor. 



18 Ocak 2012 Çarşamba

GET MY



Arzu Nesnesi ,
Marc  Jacobs 'ın gençlere yönelik markası by Marc Jacobs koleksiyonunda bu parça benim olsun. Retro ve rock havasında ki polis gözlüğü formu, mini çanta sizi de etkisi altına almadı demeyin.

17 Ocak 2012 Salı

I'M LEVING OSCAR




Akbank moda bloggerlarına bir teklif de bulundu. Ve Oscar, için giyinin dedi. Bende zor meşakkatli uğraşım dan sonra bu kombinasyonu yaptım. Herkes uzun giyinmek ister kırmızı halıda ama ben bu kuralı yıkmak istedim. Göz alıcı bir ayakkabı ile Oscar'ın en güzel romantik kızı oldum. Işıltılı, tamamen dantel bir elbise ile şimdi benim kombinasyonumu oylayarak muhteşem hediyeler kazanmak ister misin? Yapmanız gereken facebooktan Akbank Oscar Modası uygulamasını onaylamak ve bu linke tıklayarak seçtiklerimi oylaman bu kadarcık.  Hemen tıkla ve desteğini göster 

14 Ocak 2012 Cumartesi

SENİN HAYATIN - ŞAFAK TOKUR



Bu ismi IFW ile tanıdık. Karma defilelerde yer alan genç tasarımcı Şafak Tokur ile sizler için keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Selam koleksiyonunu ve gelecek IFW 2012 için neler yaptığını çıtlattı. Mesnevi öğretisine ilgili olan tasarımcı kendini bu derin suda kaybederken bir arınma gerçekleştiriyor. Bu arınmanın sonucunda da bizleri kendine hayran bırakacak koleksiyonlar üretiyor. Bir müjde hanımlara, gelecek koleksiyonda bayanlar için de tasarlamış. Şimdi söz onda




Merhaba, muhabbetimize seni tanımakla başlamak istiyorum. Şafak Tokur'un moda hikayesi nedir. Bize nasıl başladığını anlatabilir misin ?
 İstanbul Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü mezunuyum.Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümünde eğitimime devam ettim.
Moda serüvenim aslında üniversitede aldığım eğitimle daha anlam kazandı ve şekillendi...Bu eğitim özgür davranabilmemde ve kendim olabilmemde bana büyük artılar kazandırdı diyebilirim.



Erkek modası Türkiye'de gelişme halinde olan bir alan. Neden bayan değil de erkek üzerine çalışmalar yapıyorsun? Seni buna yönlendiren ne oldu?
Bu aslında ilk başta istek gibi gözükse de bir anlamda da zorunluluktu benim için... Erkek spor giyim markasının tasarımcısıydım.Bu süreçte tahmin edersin ki desteğe ihtiyacım vardı .Çünkü kendime ait bir tasarım atölyem yoktu. Firmam bu anlamda bana çok büyük destek oldu .İlk moda performansımda, senin de bildigin gibi "Selam" koleksiyonuydu. Avantgarde erkek modası üzerine odaklıydı. Fakat Şubat'taki Fashion Week'de karma bir çalışma yapmaya karar vermiş durumdayım. Sekiz erkek parçası altı bayan parçasından oluşan "Selam 2"  koleksiyonunu göreceğiz.

IFW ile ismini dergiler,bloggerlar ve moda guruları duydu. Peki neler değişti?
Aslında bununla ilgili ne söyleyebilirim Zeynepciğim bilmiyorum.Sadece çok güzel tepkiler aldım ve bunlar beni çok onurlandırdı. Üzerimde tabi ki dahada ağır bir sorumluluk oluştu ...Bunun için "Selam 2" de dahada profesyonelce çalışmam gerekiyor. ilki amatörce oldu. Sınıfı geçtiğim için çok mutluyum. Fakat bu koleksiyonda yine çok kolay şartlarda yapılmıyor, Elimden geldiğince daha iyisi için uğraşıyorum tabi. Tepkiler umarım aynı düzeyde olur "Selam 2"  içinde gönül ister ki bir kademe daha iyisi olsun. İnşallah olacak.

İlk defilen Selam'ı biraz anlatır mısın? En beğendiğim showlardan biriydi. Koleksiyon da bir farkındalık mesajı veriyor. Ne anlatmak istedin?
"Selam" koleksiyonu Mevlevi kültüründen esinlenilerek ALLAH'A duyulan aşkı anlatan bir avantgarde erkek koleksiyonuydu. Minimalist tavırda ifadelendirebileceğim fütüristik algıdaki, modernist giysi formlarının eklektik kurgular oluşturmasıyla şekillenmiş bir tasarım dili vardı diyebilirim...
Kim olduğumuzla ilgili altı çizilesi bir kültürün kendimce yeniden şekillenmesiydi bu. İnançlarımız, değer verdiklerimiz ve bunlara sahip çıkışlarımızla ilgili bir yolculuktu anlatmak istediğim. Konunun çok bilinmesi ya da bu konu üzerinde çalışmalar yapılmış olması benim için çok önemli değildi. Benim için ne yaptığım önemliydi. Burada benim nasıl bir anlatım dilimin olduğu ve nasıl şekillendirdiğim önemliydi. Bu yüzden hala aynı düşüncedeyim ki "Selam" koleksiyonun devamı olan "Selam 2"yi yapıyorum. Çok derin bir konu takdir edersin ki kısa bir zaman diliminde ve sınırlı ürünlerle anlatmak mümkün değil bunu.

Gelecek IFW için yine bizi etkileyip, şaşırtacak mısın?
Etkilemek ve şaşırtmak ne güzel. İnşallah bunu yapabilmişimdir ve bunu tekrarlayabilirim. Şunu söyleyebilirim koleksiyonda ruh ve bedenin oluşturduğu yapıya minik bir gönderme yapmaya çalışacağım. Performans niteligi taşıyan minik bir show olacak sanırım.

Tasarımcı olarak Türkiye'de tasarım yapmak zor mu? Koleksiyonunu hazırlarken ifade etmeye çalıştığın durumun toplum için algısı senin için önemli mi?
Aslında zor değil sanırım nereye kime nasıl sorularını rahatlıkla cevaplandırabiliyorsan sorun teşkil eden bir durum yok. Yaptığımızdan keyif almadığımız durumlar da oluyor tabiki. Ama bunuda keyif aldıklarımızla kamufle etme becerisine odaklanarak halledebiliriz. Toplumun anlamadıklarına odaklı bir sürece kendimi çok dahil etmiyorum aslında. 'Sanat sanat içindir' düşüncesinden yola çıkarak yaptıklarımı bir şekilde anlaşılır olanlarla da kaynaştırıyorum. Yaptığım bir anlamda sanatsal bir performas niteliği taşıyor, en azından ben öyle düşünüyorum. Farklı disiplinlerden yararlanıp bu etkide fonksiyonel giysi formları oluşturuyorum. Sizi diğerlerinden ayıran özelliğiniz, sanatsal ifade biçimlerine karşı gösterdiğiniz becerilerinize ne kadar ayak uydurabildiğinizle ilgili.

Başka tasarımcılardan ilham alır mısın? Seni neler etkiler?
Yaptığım  işle doğru orantılı olarak tabiki de etkilenme süreci yaşıyorum. ama ben kendimizi tanıyıp ona odaklı bir tutum sergilememiz; en doğru olanı, nasıl bir tasarım dilimizin olduğunu açıkca anlatabilme becerisine sahip olmamız gerektiğine inanıyorum. Tabiki aynı dilden konuşan birçok tasarımcı olacaktır. Sizin burada dile ne tür bir değer kattığınız ve ona artı ne eklediğiniz önemli. Nelerden etkilenirim? sorusunu ise şöyle cevaplandırabilirim: Kendimden etkilenirim. Çünkü en iyi kendimi tanıyorum. İnsan, benim için çok önemli. Zaten yeterince zengin ve karmaşık bir varlığız. Tüm koleksiyonlarımı her telden insan şekillendirebilir diyebilirim.

Şafak Tokur'un bir günü nasıl geçer?
Herkes gibi aslında, çok da farklı değil. İşimle ilgili koşturmalarımolur. Her tasarım yeni bir yolculuk. Bu dönemdeki koşturmacalar biraz daha renkli. Sadece, müziksiz yapamam. Nereye gidersem müzik sesi olmalı. Beni en çok doyuran ve besleyen aslında biraz da bu.

Sen modanın hangi tarafındasın? Artık tasarımcılar her alanda kendi bakış açılarını sunuyor. Kıyafet değil de materyali değiştirecek olsak ne tasarlamak isterdin?
Hangi tarafındayım ben de daha bilmiyorum. Sanata yakın olan tarafında olmak isterim böyle bir seçim hakkım varsa. Tasarladığım ve hayata geçirdiklerim benim ismimin duyulması konusunda daha sonra bana yardımcı olabilir, diye düşünüyorum. Tasarlama süreçleri içinde sanata ait tüm disiplinler beni heyecanlandırır. Solo koleksiyonda kısmet olursa ağustos ayında bunu göstermeye çalışacağım.

Senin giyim şeklini neler etkiliyor? Nasıl giyinmeyi seversin?
Çok düşünmem giyinirken. Aslında bana ait olan zaten benle birlikte şekilleniyor. Keyif aldıklarım, beni en kolay anlamda şekillendirebilecek ve beni en doğru ifade edebilecek tüm kurgulara açık bedenim. Kısıtlama ve sınır yok!

Bayanlar hakkında konuşmak istiyorum. Giyim tarzlarını beğeniyor musun?
Ülkemizden bahsediyorsak ben gayet memnunum. Bu soruya şöyle cevap verebilirim aslında: Ruhlarını bedenlerinde sorunsuzca taşıyabilen her kadın güzel giyiniyordur. Zaten en iyi olan bir ülke de yok. Bu anlamda eğitim ve görgü çok önemli. Sistem sizin nasıl şekillenmeniz gerektiğini zaten vurguluyor. Hangi sistem içindeyseniz o sisteme göre formlanıp kimlikleniyorsunuz. Köydeki bir kadın da aslında sistem içinde şıklık sergiliyebilir bu anlamda. Entellektüel, sosyal bir kadın ve kendi olabilen paylaşımcı bir kadın için şıklık, doğru ne şekilde olursa olsun geçerli not alır benim için.

Hangi kadın için özel bir tasarım yapmak isterdin?
Öyle bir isim vermek diğerleri için haksızlık olur. Tabiki kimliklerini beğendiğim belirli kişiler var. Benim için önemli olanı söylediğim gibi ruhlarını bedenlerinde sorunsuzca taşıyabilen karakterdeki her kadına tasarım yapmaktan zevk duyarım.

Son olarak seni etkileyen film, kitap ve müzikleri bizimle paylaşır mısın?
  • Orhan pamuk - masumiyet müzesi 
    Brigitte Peskine - İstanbul'da Bir Yahudi Ailesi
    Turgut Özakman - Şu Çılgın Türkler
    Müzik ise Amy Winehouse - Back to Black
    Fazıl Say - Kara Toprak.
  • Film içinde Piyanist benim için çok önemli. Hem konu hem de oyuncu performansı olarak.

11 Ocak 2012 Çarşamba

COLD





Kazak/Sweaters Topshop  - Jeans LTB - Gömlek/Shirt Kikiriki - Ayakkabı/Boots Melody - Ceket/Jacket Loft - Kolye/Necklace Vintage - Yüzük/Ring Taksim - Kalpak Stradivarius




Havalar aşırı soğuk olunca kapalı alanlara tıkdık kendimizi. Gezmek benim için bir keşif soğuklarda keşfede miyince sıcak bir şeyler içip sinema keyfi yapmayı tercih ettik. Bu son olsun filmini izledik. İhtilal zamanını tekrar anımsatan filmi izlemenizi tavsiye ederim. Final sahnesinde ki ironi ise harikuladeydi.



TWITTER     -     FACEBOOK     -     BLOGLOVIN

10 Ocak 2012 Salı

2012 PRE-FALL SOLDIERS





2012 ilkbahar yaz dan sonra kış defileleri de başladı. Bu hızlı modaya ayak uydurmak zor olsa da trendler aşağı yukarı aynı gelecek kışta en favori trendim military Givenichy ve Alexander Wang ile geri dönüyor. Bütün parçalar arzu nesnesi adeta Givenchy askerleri, uzun çizmelerini geçirmiş haki tonlarının en güzeline bürünmüşler alt-üst takımlar ve iki renk ceketler dikkat çeken parçalar bu sezonun favorisi deri gelecek kış içinde Riccardo'ya ilham vermiş. Kolları saran eldivenler ile seksi göstermeyi de ihmal etmemiş. 1950 siluetlerinin yanı sıra 1970'lerin Fransız binici pantolon kesimini kullanmış.









Alexander Wang her koleksiyonun da büyülemeye devam ediyor. Ayaklarımızdan başımıza kadar her tasarladığını çıkarmak istemiyoruz. Büyüsü kendinden geliyor. Modanın sportif ama şık parçalarını üretirken seksi göstermeyi de başarıyor. Kış koleksiyonu Givenchy gibi asker temasında şeffaflık temel unsur, dokulu trikolar favorim. Kısa paçalar ile tamamladığı ceket formları spor görünümünde. Siyah,gri ve bordo hakimiyetine hardal da eklenerek kışın temel renklerini buluşturmuş.