30 Ocak 2013 Çarşamba

NEW







Yeni cici :) Alışveriş beni en çok rahatlatan şeylerden biri. Hatta birde çok para harcamadım mı?
Daha bir mutlu oluyorum. İndirim ganimetim çivili clucht Kotondan alınmıştır. Hanımlar Şık siyah elbisemle kullanılmayı bekliyor.









FACEBOOK     *      BLOGLOVIN     *     TWITTER




29 Ocak 2013 Salı

HAIR ACCESSORIES








Bluz/Blouse Alexander Mc Queen - Pantolon/Pants Bershka - Çizme/Boot Deriland - Mont/Coat Bershka -  Çnata/Bag Bershka -Saç Aksesuarı/Hair Accessories My Design - Bileklik/Bracelet Topshop | Rookieaccessory | Ngg Bijoux









Yeni şeyler üretmeyi çok seviyorum. Bu saç bandı şapka kadar sıcak tutmasının yanında,  saç aksesuarı. Gecen kış yapmıştım, fazla takmıyorum. Dahası unutuyorum desem daha uygun olacak. Bu gün aklıma gelmişken hemen kombinime ekledim. Hava yağmurlu olduğunda düz adım olmak çok rahat ve yorucu olmuyor size benden tavsiye.







FACEBOOK     *     BLOGLOVIN     *     TWITTER





26 Ocak 2013 Cumartesi

OUTFIT





Kazak/Sweaters Little big - Etek/Skirt  Ayakkabı/Sneakers Collezione - Mont/Coat Bershka - Bileklik/Bracelet Koton | Taja | Local bazaar  





Hava dün harika olunca gezmek için bahane yarattık. Attık kendimizi sokağa indirim zamanı gezmek tehlikeli gezerken bir bakmışsınız elinizde bir sürü kıyafet ama bu sefer ben kendimi tuttum ve bir çantayla konuyu şimdilik kapadım yakında sizinle paylaşacağım. Sevgiler.






FACEBOOK     *     BLOGLOVIN     *     TWITTER




24 Ocak 2013 Perşembe

That has a soul dress










Gömlek/Shirt Vintage - Jean LittleBig - Ayakkabı/Loafer King - Mont/Coat Mango -Çanta/Bag Mango -Kolye/Necklace Vintage - Yüzükler/Ring skull Taja | Tiger Prensses | İlenil






Vintage parçaları seviyorum. Ruhları olduğuna inanıyorum. Bir zamanlar bir başka kadın onu farklı bir şekilde kullanmış ve şimdi ben giyiniyorum. Onun hayal ettiğinden çok farklı belki aynı tarzda kıyafetler konusunda hassas biriyim. Kolay kolay vazgeçmem onlardan illaki bir sene yine favori olacak diye düşünür geleceğe saklarım. Benim gibi yapanlar parmak kaldırsın :)







FACEBOOK     *      BLOGLOVIN     *      TWITTER






18 Ocak 2013 Cuma

LEMON









Jean Little Big -Mont /Coat  Ayakkabı/Boot Mango - Çanta/Bag Gift - Bileklik/Bracelet Leather sister gift - Rookieaccessory 






Modern grunge havalarını çok seviyorum. Sanırım bana en yakışan görüntü de rock ve grunge sitlleri. Salaş bir kazak, yırtık bir jean içinde kendimi çok rahat hissediyorum.Haftanın son günü enerjisi üzerinizde olsun çünkü yarın haftasonu :) Ola








FACEBOOK      *     BLOGLOVIN     *     TWITTER





15 Ocak 2013 Salı

COFFEE









Kazak/Sweaters Little big - Etek/Skirt Mango Ayakkabı/Heels Gözlük/Sunglessese Ceket/Trenchcoat Koton - Çanta/Bag Afrodit






Stil fotoğraflarını biraz ihmal ettim. Evet bu aralar her şeyi geç paylaşıyorum. Biraz yoğunluktan biraz da havaların kötü gidişi beni durduruyor. Evden hep oturup bir şey yapmama havasındayım. Ama bu gün güneşi aydınlığını görünce attım kendimi. Bir kahve içme molası vermişken kahve tadında kombinimi fotoğrafladık. Biraz açı ama sütlü :)









FACEBOOK     *     BLOGLOVIN     *     TWITTER











13 Ocak 2013 Pazar

OYUN - SEZUAN'IN IYI INSANI



Bertolt Brecht'in baş yapıtlarından "Sezuan'ın iyi insanı". Sizin gerçekten iyi bir insan olup olmadığınızı sorgulayan bir oyun. Gücün kimde olduğu, dünya da iyilik kaldı mı? İyi insan var mı?  Bu soruların üzerinde duran bir oyun.



Yer yüzüne inen Tanrıların, dünyada sadece bir iyi insan bulma arayışını konu alıyor. Şayet ki bir tane bile iyi insan varsa dünya da o bile dünyayı güzelleştirebilir.  Sezuan halkının tek iyi insanı ise Shen Te dir. Geçimini orospuluk yaparak sağlamakta, evinde bir gece konuk ettiği tanrılar. Onun bu iyiliğini ödülsüz bırakmaz. Artık fakir olmayan Shen Te hayatını düzene sokmak ister. Temiz bir hayat için kendine tütün dükkanı açar. Fakat, iyiliği sömürülmeye açıktır. Dükkanına doluşan aç, evsiz insanları kovamaz. Yaşamak için kişiliğinin zıttı olan amca oğlu Shui Ta kimliğine sığınır. Bu değişim insanların gerçek düşüncelerini görmesini sağlar. İyiliğini hakkedecek tek bir insan bile yoktur.

Kendini korumak için girdiği bu yalan kimlik. Sonun da kendi iyiliğini de yok etmeye başlamıştır. Tanrılar elinde ki tek iyi insanı da kötü dünya düzeni yüzünden kaybetmiştirler.








İstanbul Devlet Tiyatroların da sahlenen Sezuan'ın iyi insani muhakkak izlenmesi gereken oyunlar listesin de Cevahir sahnesinde gösterilen oyunun, oyuncu kadrosu ve performansları mükemmel  Shen Te rölü ile Zeynep Ekin Öner harika oyunculuk sergiliyor. Günümüz dünyasın da dünyanın nasıl bir yere gittiğini tam anlamıyla anlatan oyunu kaçırırsanız üzülürsünüz.




11 Ocak 2013 Cuma

SENİN HAYATIN - NİHAN PEKER


Genç ve yetenekli tasarımcı Nihan Peker ile Women Dergisi için sohbet ettik. Çalışmaları, modaya bakış tarzı yaratım süreçlerini konuştuk. Dergiye göz atmak için tıklayın.



Kendini tanımlamanı istesem ne dersin ?

Sanat eğitimi aldım. Moda ve tekstil tasarımı üzerine eğitimlerimi tamamladıktan sonra Milano da iş deneyimlerim oldu. Frankie Morello, Furla gibi devlerle çalıştım. Yolculuğumun önemli atımlarını da burada atmak istedim. Daha öncesin de Hatice Gökçe yanında çalıştım. Çeşitli firmalara tasarım danışmanlığı yaptım. Şimdi kendi markamla ilgileniyorum.



Markalaşma adımı önemli bir adım bu kararı alman nasıl oldu ? 

2009 yılında ilk adımımı "Uyandırma Ayini" koleksiyonumla attım. Bu benim ilk hazır giyim koleksiyonum. "Bir marka kurdum" dediğimde söylediğim kadar kolay olmuyor. Yavaş adımlar atmaya dikkat ederek bu yola çıktım. Markalaşma öncesinde ki koleksiyon deneyimlerim ne yapmak istediğim, kime hitap edeceğime karar vermek. Bu noktalar önemliydi. Çünkü kendi işinizi yapmak başkasının yanında çalıştığınız ya da okulda aldığınız eğitim gibi olmuyor.




Nihan Peker koleksiyonların da neye dikkat eder ?

En dikkat ettiğim ürünümün ne kalitede olduğu, kime ulaşmak istediğim ve nereler de satılacağı. 




Son koleksiyonun Beyazlık Raporundan biraz bahseder misin ?

Bu bir beyazlaşma hikayesi. Koleksiyon son looklara geldikçe beyazlaşıyor. Genelde koleksiyonlarım da natürel renkler kullanmayı tercih ediyorum. Ama bu koleksiyonda  kendimi de şaşırtarak ara tonları kullandım. Siyah hiç yok. Beyazın tonları bej ve bordoya giden bir renk skalasını kullandım. Kumaş arayışı hissettim koleksiyonu hazırlarken ve saten biyelerle koleksiyona özel tamamen el işçiliği kumaş yaratıldı. Amaç yeni bir söz söylemekti. Koleksiyonun çıkış noktası bir cümle aslında bir bilim adamının yürüdüğü yol hikayesi. Karlı bir havada, yürüdüğü yolda her şeyi beyaz görmesi. 



İstanbul Fashion Week de Karma defilelerde yer aldın. Önümüzde ki sezon defile yapacaksın değil mi ?

Evet Mart ayında olacak moda haftasında bu sefer solo bir koleksiyon hazırlayacağım. Looklar daha fazla olacak.



Gelecek koleksiyon bizi neler bekliyor ? Renklerle barışmışken bu gelecek koleksiyona yansıyacak mı?

Bu herhalde en renkli olandı. Gelecek koleksiyon daha karanlık tam bir kış. Renklerde siyah, bordo, petrol mavisi gibi koyu renkler ağırlıklı. Çok sevmiyorum rengi.Klasik bir duruşum var ve tercihimi de sade renklerden yana. Ve bu koleksiyona desende ekleyeceğim. Bu da benim için yeni bir şey, 




Koleksiyon hazırlama evrende çıkış noktaların nasıl ortaya çıkıyor ?

Kendi çizgim var. Sevdiğim renkler var. Detaylar var. Koleksiyon hazırlarken oturup ağ şimdi ne yapıyım diye düşünmüyorsun açıkçası. Yaşanmışlık zaten seni o yolculuğa çıkarıyor. Gündelik hayatta yaşadıklarım, gördüğün bir yer, okuduğun bir kitap, yazı etkiliyor. Ya da bir renk daha fazlaca beni etkileyen renk oluyor. Hazırlama evresinde de bu anılar çizime dönüşmeye başlıyor. Yoksa bir şey bulmuş olmuş olmak için tema bulmuyorum.

 


İstanbul Fashion Week den biraz bahsetmeni istesem. Moda algısı Türkiye'de sence nasıl ?

Giderek iyiye gidiyor. 6 sezondur fashion week yapılıyor. Daha fazla tasarımcı katılımı, izleyicilerin olumlu tepkisi çok iyi. 10 sene sonra daha da iyi olacak. Eksikler var. İhracat anlamında, satış noktaları olarak. Fakat tasarım bilinci gelişiyor. Bu sene farklı bir ekiple yapılacak organizasyon daha fazla satın almacıya ulaştıracak gibi bizi.





Tasarımcı marka işbirliklerine nasıl bakıyorsun ?

Çok olumlu bakıyorum. İşbirlikleri daha fazla olmalı. Moda bilincini yerleştirmek, daha fazla insana ulaşmak için çok iyi bir platform. Daha öncesin de Bilstore'un Bil's gömleklerinin tasarımını yapmıştım. Onun dışında gelecek her markaya açığım.




Şıklık mı ? Tarz mı ? 

Gündelik hayatta çokça kullandığımız terimdir. Beğendiğimiz birine ne kadar stil deriz. Aslında herkesin bir stili var. Sokakta ki bir dilencinin ve ya bir holding ceo'nun. Aslında stil terimi herkes de olan bir şey. Daha fazla, giyindiği bir gömleğe ne kadar tarz kattığı. Şıklıkta tabi önemli.




Dolapta olmazsa olmaz parçalar sence nelerdir ?

Mutlaka siyah, beyaz gömlek, kaliteli terzilikle işlenmiş bir pantolon ve şık bir kaşmir mont muhakkak olmalı. Bunlar dolabın kurtarıcıları.




Sezonda ki trendlerden seçimin ?

Tek renk blokları çok seviyorum. Baştan aşağı tek renk kombinasyonlar çok iyi. Düz kesim ve  oversize kesimler bu sezon benim için hitler.





Tasarımını kim giysin isterdin ?

Öncelikle herkesin giyinmesini isterim. Ama kendine yakın gördüğün dersen keşke kıyafetlerimi giysin dediğim. İsim Betül Mardin olurdu. Onun dışında çalıştığım Anjelika Akbar, önceden çalıştığım Nil Karaibrahimgil bunlar gibi duruşu ve stili olan her kadını giydirmek isterim. 





Nihan Peker'in hazır giyim tasarımlarının satış fiyat aralığı 120TL - 600TL arası fiyatlar. Ulaşmak isteyenler için İstanbul ve İstanbul dışındaki Bilstore mağazaların da Asmalı mescit Date'de , Adana'da Lookbook, İzmir'de Sister and Desiners Denizli'de Anjea Designer's Store da ve kendi showroomunda bulabilir siniz? Aynı zamanda ilkbahar-yaz koleksiyonu ile de Dubai de satışta olacak.






Nihan Peker showroom
Ahmet Fetgari sk. Haznedar Apt. 52/Teşvikiye İst 
212 2408254




Genç ve yetenekli tasarımcı Nihan Peker ile Women Dergisi için sohbet ettik. Çalışmaları, modaya bakış tarzı yaratım süreçlerini konuştuk. Daha fazlası için Women dersigisine tıklamanız yeterli.



9 Ocak 2013 Çarşamba

ISTANBUL IN THE SNOW












Üst/Top Alexander Mc Queen - Tayt/Legging Joymiss - Çizme/Boot Centro - Ceket/Jacket C. Duval - Şapka/Hat Gift - Gözlük/Sunglasses RayBan







İstanbul karlı bir iki gün daha geçirdi. Ben bu iki gün evde camdan izleyerek geçirmek isterdim. Fakat bütün işler bu iki güne kaldı. Kendim için çok heyecanlı bir adım atıyorum sizlerle detaylı paylaşacağım ilerleyen günlerde ama şunu bilin ki kendimi iyi hissediyorum. Sizde bu heyecanımın gerçekleşmesi için dua edin bana :) Son günü stilimi fotoğraflama şansı yakaladım. Hızlıca evden çıkarken küçük kardeşin gözünden bu günkü stilim. Keşke yanımda makinesi ile gezen biri olsa








FACEBOOK     *     BLOGLOVIN    *     TWITTER