30 Mart 2013 Cumartesi

GET MY


Emi Jorge 


Arzu nesnesi listemin en baş sırasına geçebilecek bir tasarım harikası çanta. Çanta demek hakaret bile sayılabilir Emi Jorge ile tanışın onun sihri size de bulaşsın. Bu tasarımı da benim dolaba ışınlansın. 








FACEBOOK     *      BLOGLOVIN    *      TWITTER




29 Mart 2013 Cuma

THE SQUARE PICNIC








Gömlek/Shirt Anneden - Kazak/Sweaters Loft - Pantalon/Çanta Pants/Bag Koton - Mont/Coat Bershka - Ayakkabı/Sneakers Puma - Bileklik/Bracelet Rookieaccessory






Havaların güzel olduğu bir hafta sonu stilim. Paylaşmayı es geçmişim, bu günün güneşli havasına uyabilir diye paylaşmak istedim.  pötikareli herşeye aşığım bu pantolonu da görür görmez Marlyn'nin harika stillerini hatırlatmıştı. Her giyimimde nostaljik göründüğü hissettiriyor. Bu yaz bu kutucukları çok fala göreceğiz.








FACEBOOK     *      BLOGLOVIN     *      TWITTER


27 Mart 2013 Çarşamba

SENİN HAYATIN - ERKEK STILINE DOKUNUŞ M.ADAM



Güzel bir İstanbul sabahı ve ben sözleştiğim saatte M.adam tasarımcıları İlker Bilgi ve Murat Hardal’ın Osmanbey’deki showroomlarındayım. Women Dergisi için, içeri girdiğimde beni önce klaslığıyla etkileyen showroomda daha sonra incelediğim erkek tasarımlarıyla büyüledim. Bu iki genç tasarımcı arkadaşımla çok sıcak bir sohbet gerçekleştirdik. Kayıt başlar başlamaz İlker M.adam oluşumunun serüvenini anlatmaya başladı:

M.adam nasıl ortaya çıktı?
İlker: Kendimi için tasarımladığımız parçaların çok beğenilmesi ve talep görmesiyle ortaya çıktı. Öncelikle bir pantolon ve ayakkabı tasarladık. Beklediğimizden çok daha fazla rağbet gören ürünlerimiz bir baktık ki herkesin üzerinde. Erkeklerin bu yöndeki taleplerinin çok karşılanmadığını fark edince M.adam bizim için başladı.
Bu kısımda Murat İlker’in sözlerini tamamlıyor.
Murat: Ayrıcalıklı ve seçkin bir şeyler yapmak istedik. Bunun sonucunda ortaya bir marka çıkarma fikri aklımıza geldi. Markamız için isim arayışımızda çok ilginç oldu. Hem ironik hem de çarpıcı ve akılda kalıcı bir isim olmasını istedik. Adam, madam derken madamın m'sinin yanına bir nokta ekledik ve ortaya M.adam çıktı.


Sanırım markanın ana teması da buradan geliyor. Cinsiyetsiz formlar, erkek koleksiyonunda kadın, kadın koleksiyonunda erkek kimliğine göndermeler yapıyor; ama duracakları çizgiyi bilerek. Feminen değil. Öyle mi?

İlker: Evet, bunun adına korkmamak diyoruz. M.adam markasının bir özelliği de ayrıcalıklı ve seçkin olmak: Deluxe pretaporte.  Hem hazır giyim ürünler hem de özel tasarımlar. Her tasarımımızdan sınırlı sayıda üretiyoruz. Çoğunlukla her beden ölçüsünden bir adetle sınırlıyoruz. 

İlk koleksiyonunuz “Tümdengelim ve Tümevarım”dan biraz bahseder misiniz?
Murat: Bir nevi kentten kırsala geri dönüş. Metafor yaratmak istedik. Stil sahibi, şehirli genç beylere şık olmak için her zaman rahatlıktan ödün vermeye gerek olmadığını söyleyen bir koleksiyon hazırladık. Çıkış noktamız; klas, rahat ve sadece o kişi için kalıbı oluşturulmuş kıyafetlerin tatminini yaşatmak. 

İlker: Aslında bu adamlar İtalya'nın sokağında da bu parçalarla gezebilirler.

Bu anlatımdan sonra, özellikle Akdeniz erkeklerinin stillerinde rahatlığı ve şıklığı bir arada bulundurduklarında üçümüz de hemfikir oluyoruz. Ben daha soru sormadan muhabbetin keyifli dakikalarında tekrar İlker sözü alıyor ve M.adam’dan bahsetmeye devam ediyor.


İlker: Hayatı boyunca hiç modayla ilgilenmemiş, hatta modanın ne olduğunu düşünmeye bile gerek duymamış olan dayıma baktığımda, giyim detayları beni büyüledi. Hayatının çoğunu Ardahan'ın bir köyünde sürdüren dayım kıyafetlerinin detaylarıyla aslında kendi stilini yaratmıştı. Biz de koleksiyonlarımızı bu erkeksi detaylara dayandırdık. Ve bunu yaparken Türk kökenlerini hiç bozmuyoruz.

Peki, bu süreçlerde sezonu ne kadar takip ediyorsunuz?
Murat: İşimiz gereği sezon trendlerini takip etmeyi hiç bırakmıyoruz. Ama bunun bizim kendi stilimizi oluşturmamıza engel teşkil etmeyecek şekilde olması için de uğraşıyoruz. 

İlker: Bir ürüne baktığımızda aynı kelimelerle cevap veriyor, aynı şeyleri düşünüyoruz. Her zaman iki beyin bir adam felsefesindeyiz. 24 saat M.adam ile şizofrence yatıp kalkıyoruz.

Erkek modası yapmak sizce zor mu? Zor olduğunu düşünüyorsanız bunu bize biraz açar mısınız?
Murat: Ülkemizde modayı takip eden erkek sayısı çok az. Hatta erkeklerden daha çok erkek modasını bayanlar takip ediyor. Beyler modayı kadın tek elinde algıladıkları için bunu sadece alışveriş mantığıyla algılıyorlar. Bu sebeple erkek alışverişi de bayanlara kalıyor.

İlker: İyi giyinmeyi seviyoruz; ama marka ve tasarımcı ayrımını yapamıyoruz. Binlerce adet üretim yapan bir marka ile tasarımcıdan çıkmış bir tane ürünü kıyaslıyoruz. Tüketim bir bilinç işidir. Türkiye’de maalesef modadan para kazanmak çok zor. 


Önümüzdeki yaz sezonu için M.adam neler yaptı?
İlker: Her yaz benim en sevdiğim trend “marine”. Bu etkiyi yaz koleksiyonumuza da kattık. Lacivert renk ve çizgi detayları, özellikle canlı renklerden turuncuya koleksiyonumuzda bolca kullandık.

Murat: Özellikle Osmanlı dönemi çini desenleri, Barok dönemi tablolarından desenler ve kendi el çizimlerimizle oluşturduğumuz kişiye özel t-shirtler koleksiyonuzumuz sürprizlerinden.

Erkek stilinde sıkıldığınız bir detay ya da tarz var mı?
İlker: Erkeklerin giyim stilinde en çok sıkıldığımız şey kendi adıma söyleyebilirim kostümle dışarı çıkmaları.  Özellikle moda haftalarına gidenler bunu moda sanıyorlar. Bizim için rafine edilmiş şıklık modadan daha önemli. Modanın yüzde yetmişi şıklık, geri kalan yüzde otuzu ise renk ve trend bilgisi. Herkes gösterişli bir pasta yapmaya çalışır ve bu pasta görsel olarak çok güzeldir; fakat ustanın elinden yediğiniz kadar lezzetli değildir.


Sizce bir erkek nasıl doğru giyinir?
İlker: Bir erkek hızlı giyinirse daha güzel giyinir. Erkek giyiminde saat ve ayakkabı detayı çok önemli. Erkekler vücutlarını iyi tanımalı ve ona göre parça seçmeliler. Şık olmak için illa çok özenmiş görünmeye gere yok. Doğru bluejean, t-shirt ve ceket tercihleriyle de çok iyi bir görünüm sağlayabilirler. 

Murat: Moda bulaşıcı bir şeydir ve mutlu etmek için vardır. Kıyafet tercihlerinde modayı ve kendi hoşnutluklarını bir arada tutsunlar. 

İlker ve Murat Beylerden erkekler için alış veriş listesi çıkarmalarını istedik. 
Bir erkeğin dolabında olması gereken parçalar nelerdir?
İlker ve Murat : Çok klasik olacak ama bizce olması gerekenler: Siyah, beyaz t-shirt,, beyaz ve kalıbı mükemmel birkaç tane gömlek, taşlanmamış rinsed jean, siyah deri ceket, kesinlikle mükemmel bir kalıbı olan siyah takım elbise olmalı.







M.adam koleksiyonlarını Akmerkez, Galata Building, 
Osmanbey ve Nişantaşı showroomlarında bulabilirsiniz. 
Fiyat aralıkları 45 TL ile 1000 TL arası.  M.Adam’ı facebook 
sayfasından ve tasarımcıların kişisel sayfalarından takip edebilirsiniz.



26 Mart 2013 Salı

NOSTALGIA




Kazak/Sweaters Colins - Etek/Skirt Mango - Bot/Boot Melody - Ceket/Jacket ? - Kolye/Necklace Rookieaccessory - Küpe/Earing Koton










Ne zaman bu eteğimi giyinsem kendimi 50'li yıllarda hissediyorum. Tam daire etekler, ince bel görünümleri o yılların bizlere armağanı, anne dolabı avantajınız varsa çok daha güzel parçalara sahip olursunuz.Yoksa da üzülmeyin vintage dükkanlarını talan edin. Anneden bana fazla bir parça kalmadı. Kalanlar ise nadide parçalar onun için az giyinerek daha fazla ömürlerini uzatıyorum.










FACEBOOK     *     BLOGLOVIN    *      TWITTER 









25 Mart 2013 Pazartesi

FASHION STAR SIMSPSON








Bakalım bu ünlü simsleri tanıyabilecek misiniz. Ünlü İtalyan illüstratör Alexandra Palombo, sevilen çizgi dizi Simspson karakterlerinden yola çıkarak hazırladığı bu çalışmalar çok eğlenceli. Tahminlerinizi merak ediyorum bana yazın.








FACEBOOK     *     BLOGLOVIN     *     TWITTER

22 Mart 2013 Cuma

MBFWI - 5 DAY













Kazak pantolon ayakkabı/Sweater pants heels Koton - Mont/Coat Mango - Çanta/Bag Mudo - Kolye/Necklace Rookieaccessory 


fotoğraf : Emrah Garip 


Mercedes-Benz fashion week son günü bu gün best show vardı. Bütün tasarımcıların en iyi parçalarından 2 tane ile moda haftasını bitirdik. Benim için en iyiler Ece gözen, Simay Bülbül, Nazlı Bozdağ ve Begüm Salihoğlu oldu. Her tasarımlarını dolaba koymak istedim. Ecenin üstleri streç derin yırtmaçlı elbisesi, nazlının süet parçalarını, begümün dantelle süslü midi elbisesini, simayın kimono ceketi, pantolonlarını dolaba koyma arzusu ile doluyum.





FACEBOOK     *      BLOGLOVIN     *      TWITTER



21 Mart 2013 Perşembe

MBFWI BEST SHOW | Ece gozen-Begum salihoglu-Ozlem kaya





Ece Gözen ismi sanırım uluslararası arenada duyacağımız bir isim olacak o kadar gelecek vaat ediyor ki tasarım dengesi sportif ama couture anlayışı ile. Çok genç olmasına rağmen çıkardığı her koleksiyon yıllardır bu işin içinde gibi hissettiriyor. Bütün övgüleri hak eden isimler arasında teknolojiyi tasarımlarında kullanmayı seviyor ve bunun dozunu da iyi ayarlıyor. Studio sunumundaki her parça benim için giyecekler listesinde.






Moda haftasının ihtişamını Begüm Salihoğluyla oluşturuyoruz. Couture, işcilik, zarafet hepsi koleksiyonun içinde yer alıyor. Bütün detaylara özenilmiş, pudra renklerin hakim olduğu koleksiyon şifon dantelin flörtsüz birlikteliği düğüm detaylar.  Kırmızı halıda artık kimin tercih edileceğini gösteriyor.





Fotoğraf: Eda Nakıboğlu,Hayatını tasarla



Özlem Kaya başarısını hep bir üst sıralara çıkıyor. Look hakimiyeti, başarılı bir styling ile her parçada tasarım dokunuşlarını görebiliyoruz. Özellikle de yenilikçi kumaş anlayışına sahip iki sezon önce neopren ile sergilediği başarı daha sonra file detaylarla devam etti. Şimdi ise kapitone ile kışı sıcak görüyor. Zorlayıcı parçalar da var kaba duran ama bu kadar iyinin içinde kötülükleri görmezden gelebiliyoruz.




20 Mart 2013 Çarşamba

MERCEDES-BENZ RUNWAY SHOW | Tanju babacan-Nihan peker-Tuvanam-Nazlı bozdag



Bu sene daha fazla tasarımcı ve bol defileli IFW gerçekleşti. Konuşulanlar listesinde sanırım en gündemde olan Tanju Babacanın yumurtaları olmuştur. Tarımcının değişken tarzı her sene farklı şeyler ortaya koyma arzusu bazen başarısızlıkla sonuçlansa da bu sene beni, şaşırtan bir performans sergiledi. Koleksiyon look geçişleri, renkleri ve deseni harmanla şeklini çok beğendim.Yumurta deseninin bu kadar bir güzel etki yaratması ve onu  sürekli tekrar desenlerle zenginleştirmesi kürkün üzerinde kullanması ve keşke o kürk detayını daha fazla kullansaydı dedirtti bana. 






Kendini bilen genç tasarımcılardan Nihan Peker'in benim için her zaman yeri ayrıdır.Tasarımlarında ki arayış yolculuğu her koleksiyonda daha kendini yeniliyor. Temiz görünümleri seven tasarımcı bu koleksiyonunda da  sade lookları desenlerle zenginleştirmiş. Diğer koleksiyonlarına göre daha sade kalmış. Artık bu görüntüden uzaklaşıp daha detaycı koleksiyonlar hazırlaması onu daha üst sırala çıkaracak gibi.







Tuvanam iki sezonudur beni şaşırtan yenilik ve gelişme içindeyken bu koleksiyonu ile hayal kırıklığına uğradım.Çok esinlenmeli look hakimiyeti, sıfır bir koleksiyon ile karşımızdaydı. Yine art-deko ile zenginleştirmeye çalışsa da koleksiyonda Jean paul gultier, Burberry ve Gucci görmekten Tuvanam tasarımları göremedim. 




fotoğraf Eda Nakıboğlu, hayatını Tasarla

Yeni isimlerden işçiliği ve yalınlığına bayıldığım Nazlı Bozdağ var. Bence sanat kokan bir look çıkarmış ortaya.  Basit, ama stil sahibi bir koleksiyon ve her bayan için arzu nesnesine dönüşecek parçalar yer alıyor. Studio sunumuna bile yakışmış sergi havasında izlenilir modasal sanat.








19 Mart 2013 Salı

MERCEDES-BENZ FASHION WEEK 2.DAY








Üst/Top Party21 - Jean Colin's - Ayakkabı/Heels D.i.y - Mont/Coat Stradivarius - Çanta/Bag Mango 






Bu sene moda haftası benim için akşam mesaisiydi. Mercedes-Benz ortaklığıyla gerçekleşen bu uzun moda günlerini geride bırakırken sırada tasarımcılar, lookları ve organizasyon hakkında konuşmak kaldı. Yine aynı yerinde gerçekleşen ifw benim için keyif verici ve olumlu izlenimler bıraktı. Yoğun ilgi olan defileler bizleri zorladı. Oysa sizlerle, daha çok şey paylaşa bilirdim. Tek değişmeyen şey bloggerları basından saymamaları aslında en hızlı paylaşım biz moda canavarlarından geliyor birde bu düzeldim mi? Harika moda haftaları yaşayacağız.






FACEBOOK     *     BLOGLOVIN     *     TWITTER