30 Ekim 2013 Çarşamba

NEW


Shoes H&M




İndirim sezonuna bayılıyorum. Hele ki arayıp da bulamadığın bir parçayı o bölümde gördüğümde çifte kavrulmuş kıvamında mutlu oluyorum. Ne zamandır seni arıyordum tatlı şey hem uygun alınıp hemde Isabel Marant sandeletlerinden ilham alınarak tasarlanan bir parçayı bulmak ne büyük mutluluk. Dolapta en güzel köşe senin <3 p="">












FACEBOOK      *       BLOGLOVIN      *      TWITTER





28 Ekim 2013 Pazartesi

TERRACOTA






Dress Butic - Jacket Koton - Wedges Miss Selfirdge - Bag Rookieaccessory - Sunglasses Rayban






Boya kalemlerinde en fazla bitirdiğim renk terracota, bronz kızlar çizmeyi seviyorum. Yazın vazgeçilmez rengi de olan terracotaya  atıfta bulunmadan yaza veda etmek istemedim. Bu post bronzluğu seven herkese gelsin:











FACEBOOK      *       BLOGLOVIN      *       TWITTER






27 Ekim 2013 Pazar

'Kırılma Noktası' İstanbul Moda Haftası'ndaydı…



İstanbul bu sene ikinci kez en heyecanlı etkinliklerden birine ev sahipliği yaptı. 7 - 11 Ekim arası Kuruçeşme’de gerçekleşen İstanbul Fashion Week birbirinden farklı defilerle moda severleri bir araya getirdi. Genç tasarımcı Ayhan Yetgin herkesten önce deneme fırsatı bulduğu Samsung Galaxy Note 3’ü ile Fashion Week’te yerini aldı. Ayhan Yetgin’in Note 3 deneyimini paylaştığı yazıyı okuyarak Galaxy Note 3 benim olmalı diyebilirsiniz:


Moda haftası tasarımcıların her şeyi ortaya koyup, sınırlarını sonuna kadar zorladıkları bir hafta. Bu sene ikinci kez kendi tasarımlarım podyumdaydı… Moda ile dolu günler aynı zamanda heyecanlıydı da. Zaman zaman yoğunluktan paniğe kapıldığım anlar da oldu.  İşte öyle anlarda insan hiçbir şeyi kaçırmayan bir yardımcıya ihtiyaç duyuyor. Neyse ki bu sene moda haftasında yalnız değildim…


Note 3, güçlü işlemcisi ve çoklu görev seçenekleriyle defilemin olduğu gün benim hızıma yetişebildi. Etrafımda olup biten her şeyi takip etmemi daha da iyisi kontrol altında tutmamı sağladı.

Not defteri bir tasarımcının olmazsa olmazıdır. Backstage yoğunluğunda bile aklıma gelen fikirleri hızlı ve kolayca not alabilmek büyük avantajdı. Defile notları, yeni projeler, tasarım için yeni materyalleri unutmadan S Note’a yazdım. S Pen’in performansından memnun kaldım. Şimdi yeni koleksiyon için çalışma zamanı…
               
Mailler, mesajlar, bildirim ve aramalar yoğunluk dinlemeden gelmeye devam etti tabii. Ben mankenlerin kıyafet hazırlıkları ve ayakkabılar arasında kaybolmuşken Samsung Galaxy Gear kolumdaydı, Note 3 ise çantamda. Gear ile; gelen mesajları okudum, aramalara cevap verdim, hatta fotoğraf bile çektim.

Mankenlerimi herkesten önce yine ben fotoğrafladım. Note 3’ün geniş ekranı ve 13 megapiksel kamerasını bir deneyen bir daha vazgeçemez. Video çekerken görüntüyü yavaşlatıp hızlandırmak bile benim elimde. Keyifli foto-video deneyimi buna denir.
    
Zaman geldi. “Kırılma Noktası” adını verdiğim koleksiyonumla defilede yerimi aldım.  Koleksiyonumu hazırlarken lisede kullandığımız deney tüplerinin formu bana ilham vermişti. Keskin çizgiler, elbiselerimin detaylarında gizliydi.

Defile sonrası hem diğer defile videolarına göz attım, hem de çizimlerime devam ettim. Defilem ve moda haftası geride kaldı ama Note 3’ümde sakladıklarım hep benimle olacak.


Galaxy Note 3 ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Bir bumads advertorial içeriğidir.

25 Ekim 2013 Cuma

Rookieicon.com




Merhaba yaklaşık 3 yıl olmuş blogumu açalı. Küçüklüğümden beri hep moda benim yanımda bir yerlerimde olmuş. Sanırım ben onunla beraber doğmuşum. Giyinmeyi de giydirmeyi de çok seviyorum. Bir şeyler karalamayı, öğrenmeyi ve öğrendiklerimi paylaşmayı bu blogu da bu yüzden açtım. Moda konuşmaktan sıkılmayan bir arkadaşım olsun istedim. Ve amaç gütmeden yazdım, paylaştım. Umarım benden ve paylaştıklarım dan keyif alıyorsunuzdur. 3.senemi de sevgili dostum Sarper, www.rookieicon.com adresini hediye ederek mutlu etti beni artık bu adres ile de takip edebilirsiniz.















Hepinize teşekkür ederim.










FACEBOOK       *       BLOGLOVIN     *        TWITTER




Burce Bekrek MBFWI Runvay












Bu yıl yeni isimleri görmekten çok memnunum Mercedes-Benz moda haftasında. Defile alanında koleksiyonunu tanıtan Burçe Bekrek, benim için ümit vaat eden bir tasarımcı. Koleksiyonun renk ve doku tercihi. Look bütünlüğü ile oldukça başarılı bir koleksiyon sundu. Fitting kısmında ufak pürüzleri olsa da detaylarda ki aldığım haz, o açıkları da kapattı. Koleksiyonu sade yalın parçalardan oluşuyor. Hareket ise kafes detayları ile kumaş dokusu. Düğümlü parçalarla da gündelik hayatın koşturmacasın da size eşlik edebilir parçalar . Bu yıl ki kadın koleksiyonları içinde benim için ilk 5 listeme girdi.













FACEBOOK       *        BLOGLOVIN      *       TWITTER





24 Ekim 2013 Perşembe

MBFWI RAISA&VANESSA RUNWAY





Raisa&Vanessa



Mercedes-Benz İstanbul moda günlerinde bu iki isimle tanışmak mutluluk verici. Gerçekten her parça arzu nesnesi  “Crystallized” koleksiyonun ilham kaynağı 21.yy karanlık çağlarından esinleniyor.












FACEBOOK       *       BLOGLOVIN       *        TWITTER







23 Ekim 2013 Çarşamba

MBFWI DAY 5









Photo.Sarper Kesim

Top ZeynepCeylan - Jean Loft - Bag Bershka - Bomber Jacket Asos - Heels Butigo for Özgür Masur - Earringcuff Taja 






Mbfwistanbul son günü ile stilimi bitiriyorum. Bu günün programı sakin ve dinlendirici oldu. Şafak Tokur koleksiyonunu görmek için gittiğim son gün keyif ve eğlence günümüz oldu. Bu sene fotoğrafları ile harikalar yaratan Sarper benimle eşlik etti. Onun harika çalışmalarına bakmak için adresi www.sarperkesim.com   tıklamanız yeterli.








FACEBOOK      *        BLOGLOVIN      *      TWITTER




Ozlem Kaya MBFWI Runway









MBFWI 4. günün programı yoğun sabah saati izlediğim. Defile ile bu gün benim için harika başladı derken. Akşam defilelerinin startını Özlem Kaya ile alıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ki koleksiyon çizgisi look bütünlüğü ile yurt dışında yeri olabilecek bir yetenek. Bu yıl da bol alkış ile ayrılıyor. Mbfwi den.
Etraftaki her ses bu parçayı dolabıma almak istiyorum ile başlıyor. Açıkçası bende koleksiyonu izlerken tatmin oluyorum. Sportif ama şık grupların geçişleri  file detaylı parçaları, sade renkleri ile bodysuit elbiseler korseyi andıran bu detaylar oldukça etkileyici. Bu oluşturduğu yeni kadın stili oldukça kendinden emin saç stilindeki kırmızı parçalar yalın tek kulaktaki küpe detayı ile ben bu yeni kadından çok memnunum.










FACEBOOK       *        BLOGLOVIN       *       TWITTER  




22 Ekim 2013 Salı

The Marine






Photo.Sarper Kesim

Body Zara - Skirt D.i.y - Heels Taksim - Bag Mango






Derin yırtmaçlar bu yaz etekerimiz ile gündemeydi. Havalar daha tam anlamı ile soğumadan değerlendirmek en güzeli. Marine modası hiç bir sezon bitmiyor. Tavsiyem marine detaylı her parçanızı saklayın











FACEBOOK       *       BLOGLOVIN       *           TWITTER


19 Ekim 2013 Cumartesi

#MBFWI BEYLER ÇIKARTMASI 2




Sıradışı isimleri hep sevmişimdir. Ülkemizde de aykırı moda sanatçıları olması sevindiriyor beni. Hep merak ile bekliyorum. Bu sefer nasıl bir çılgınlıkla çıkacak, derken bu yıl şaşırtmaktan çok giyilebilirlikle sıradışılığı bir araya getirmiş Şafak Tokur. Sportif detayları, ekose kumaşları ile başlayan koleksiyonun en çarpıcı modelleri finale saklamış. Üzerinde değişik grafik ve suretlerin olduğu baskılı ceketleri ve onu bütünleyen her parça benim beğenimi kazanıyor. Bu defileyi bir kaç erkek arkadaşımla izledim. Çıktığımızda görüşleri kesinlikle bu koleksiyondan bir sürü giyinebileceğim parçalar var. Cümlesi oldu. 








Londra da başarıları ile beğeni toplayan Serdar Uzuntaş, bu yıl ülkesini es geçmeyerek. Burada koleksiyonunu sundu. Sahil kasabasından esinlenerek hazırladığı koleksiyonu "A day at the sea side" giyilebilir ve sportif detaylı parçaların hakimiyetindeydi. Koleksiyonun etki kaynağı çeşitli spor aktiviteleri yapan kolej öğrencileri. En ilgi çekici detay ise sneakersların üzerilerinde ki deniz kabukları oldu. Bir bayan olarak bu koleksiyondan çok giyinmek istediğim parça var. Özellikle spor ayakkabılar ile aşk yaşadım.











FACEBOOK       *       BLOGLOVIN      *      TWITTER


MBFWI BEYLER ÇIKARTMASI



Moda haftası Mercedes-Benz ve IMG eline geçtiğinden beri daha da kaliteli hale geliyor.Bu sene sistemli bir moda haftası ile karşı karşıyaydık. Oturma sıraları bile gerçekten özenle üzerinde düşünülerek verildi. Biz basın kadar tasarımcılar için önemli detay yeni pazar imkanlarıydı. Uzakdoğu ve bir çok yabacı basın ile zengin bir moda haftası oluyor İstanbul. Tabi dünya ile aynı anda sezonu yakalamak geride kalmamak bu moda haftalarının büyüklerinin içinde geride kalmamakta önemli. Bu sezon genel koleksiyonlara baktığımda tasarımcılar sıradışı ve giyilmeyen parçalardan daha da kurtulmaya başlamışlar.Giyilebilirlik ön planda olunca burada tasarımcı kimliği ortaya koymak önemli çünkü ulaşılabilir moda ve hazır giyim sektörleri her trendi işleyebilir haldeyken tasarımcıların daha çok kalıp yeni dokular elde etme desenler üretme kısmına daha yoğunlaşmaları gerekiyor. Bu dengeyi kuranlar kazanan tarafta olurken bir adım dünyaya açılmaya da başlıyorlar. Bir çok isimi Londra moda haftasında görmek çok iyiye gittiğimizin işareti.

Moda haftalarının bir eksiği vardı. O da erkek koleksiyonlarının azlığı. Bu sene bu açık fazlaca kapandı. Başarılarını Londra da gösteren Serdar Uzuntaş, giderek daha da iyi koleksiyon hazırlayan Emre Erdemoğlu  bayan parçalarının içine erkeği ekleyen Nihan Buruk Şafak Tokur ve Niyazi Erdoğan İstanbul'da erkek modasına yön verecek isimler oluyor.





Bu sene Niyazi Erdoğan seyahat etmeyi seven bir erkek portresi çizerken Nian markası ile Nihan buruk da street fashion sunumu ile sokağın hareketini yansıttı. Bu sunum tarzını sevdiğimi belirtmek isterim. Serdar Uzuntaş koleksiyonu sahil kasabasından ilham alarak tasarladığı koleksiyonu renk uyumları çok başarılıydı. Emre Erdemoğlu ise koleksiyonunda detaylara özenmesini sevdim. Her parça üzerinde ince ince düşünülmüş ve look bütünlüğü sağlanmış.








Başarı grafiği sürekli yükselen Nihan Buruk Londra Moda Haftasında da atından söz ettiriyor. Bu yıl hem kadın hem erkek sunumu ile oldukça iyi bir koleksiyon sundu bizlere. Özellikle catwalk sıradanlığından çıkartarak. Steet havasında ki sunumu ise benden 10 puan aldı.  Desen olarak tel ve kuş tüyleri ile süslü yeşil ve mavi tonajlarının ağırlığındaki koleksiyon ilgi çekici.









Emre Erdemoğlu koleksiyonu erkeklerin ne kadar detaycı olduğunu gösteriyor. Pastel renk paleti ve benek detayları başarılı. Özellikle ayakkabı tasarımlarını süsleyen püskürtme benekler beni hemen tavladı diyebilirim. Papyon ve fular aksesuar detayları ile süslü bu koleksiyonun da şehirli bir beyefendinin günlük stil hayatını anlattı bizlere.




Photo .Sarper Kesim










FACEBOOK       *        BLOGLOVIN       *         TWITTER