30 Ağustos 2011 Salı

ISTANBUL FASHION WEEK





İstanbul modaya yine hazır. İlk bahar/yaz koleksiyon gösterimlerinin gerçekleşeceği IFW İstanbul Moda Haftası bu sezon Beyoğlu'nda tasarımcıların ve markaların özel defileleri ve sunumlarının yapılacağı bu sezon çeşitli noktalarda gerçekleşecek süpriz konuklar da ağırlayacak olan moda haftasına çok az kaldı 7-11Eylül tarihlerinde Beyoğlu'nda TRT Binası otoparkında yapılacak.  IFW takvimi ise şöyle;



7 Eylül

16.00 Karma1: İpek Arnas/ Aslı Güler/ Jale Hürdoğan

17.30 Argande

19.00 Atıl Kutoğlu

20.30 TWEEN

8 Eylül

13.00 Niyazi Erdoğan

14.30 Simay Bülbül (Simay Bülbül Showroom Galata)

16.00 Özlem Kaya

17.30 Nejla Güvenç

19.00 Studio Kaprol

21.00 KOTON

9 Eylül

13.00 Karma2: Şafak Tokur/ Seda Zoroğlu/ Çiğdem Akın

14.30 Özgür Masur

16.00 Hatice Gökçe

17.30 Gül Ağış (LUG VON SIGA) (Tarihi Galatasaray Hamamı)

19.00 JEAN D’ART by Özlem Süer 

20.30 adL&Cengiz Abazoğlu

21.30 Mehtap Elaidi (Spoil)

10 Eylül

13.00 Deniz Kaprol

14.30 Rana-Berna Canok

16.00 Tuvana Büyükçınar

17.30 Gamze Saraçoğlu

19.00 Giovane Gentile

20.30 TWIST


Bu sene bazı tasarımcıların isimlerini göremediğimiz gibi yeni koleksiyon sunumları yapacak modacıların isimlerini görmek sevindirici geçen sezon Arzu Kaprol, Özlem Süer ve Hatice Gökçe'nin katılmamıştı. Bu sezon özlem bitecek.Genç tasarımcı değişi ile modaya can geleceği de kesin geçtiğimiz sezon IFW karma defilelerinde yer alan Niyazi erdoğan ve Tuvanam bu sefer tek başına görüceğiz. En merak edilen defile Cengiz Abazoğlu'nun Adil Işık için hazırladığı kapsül koleksiyonu olacak. Damat Tween yine süpriz modellerle IFW renklendirecek dünya starlarını ağırlayacak olan moda haftasının iki yabancı konuğu, Academi ödüllü Matt Dillon ve True Blood dizinin yakışıklı  oyuncusu  Joe Manganiello, bu sene bir değişiklikte defile alanın dışına da taşması moda haftasının


 Gül Ağiş Lon VonSiga markası, Hammam Decadende koleksiyonunun sunumunu tarihi Galatasaray Hamamında gerçekleştirecek. Defileden ziyade bir performans diye niteleyen tasarımcı defile podyumunun göbek taşı olacağını söylüyor. bir deneysellikte konukları dağıtılacak olan kına ve akide şekeri  




Simay Bülbülün deriye hayat verişi seyir etmek muhteşem bu sezon farklılık yapar defileden ziyade sanat tadında koleksiyonu göreceğiz Kendi moda evinde ağırlayacak olan Tasarımcının koleksiyonu Kırılma Noktası koleksiyonu şöyle anlatıyor; Her oluşumun, kendine uygun düşen bir "kırılma noktası" vardır ve bu kırılma herkesin kendi dalga boyunda gerçekleşir."zihnin gözüyle görünenler asla yok edilemez." Bu ritüelin, insana dair yeni varoluş öykülerini yazma yolunda bir başlangıç olduğu bu insan yolculuğunda, kırılım serüvenini anlatıyorum.
İnsan teknolojiyi üretiyor, teknolojiden yeni bir yaşama biçimi türüyor. Bu etkileşim duraksız devam ediyor. Ve bu süreçte beklenen bir kırılma noktası herkesin zihninde canlanmaktadır.
insanın evren içersindeki serüvenindeiçinden geçtiğimiz ana süreç, kuşkusuz bizi beklenen kırılma anına götürecek olan süreçtir.Yüksek düşünceler dağlara benzer alışık olmayanları ürkütür.

Özgür Masur Bu sezon sadeyim diyor. Sade-ce koleksiyonunu şöyle anlatıyor; Bazen hayata geçirdiğiniz şeylere anlamak yüklemek yerine, içinize sinen güzel şeyleri paylaşmak istersiniz...Ben tüm renkleri bedenden arındırdım...Bedeni öylece beyaza boyadım. Beyazı bedende yalnız da bırakmadım ve ben. Hiç yok olmayacak ruhun ışıltısını da öylece bedene sardım. Sade-ce anlatmak istediğim sadeliğe Özgür-ce yorum kattım. 



Hatice Gökçe kadın eliyle erkeklere dokunuyor. Ve sonuç hep şaşırtıyor. Bu sezon "Cennete erkeklerin hurileri varsa kadınlarında Gılmanları var" Tezinden ilham alan tasarımcı sloganı "Kadınlar ve kendini kadın hissedenler için" Uzun zaman öncesine dayanıyor. Ancak hayata geçirebilmek için doğru zamanın gelmesi gerekiyordu. Hayal ürünü ama tanımlanmış bir erkek... Sadece kadınlar için tahsis edilmiş hizmetkârlar... Kadınlara sunulan hediye... diye tanımlıyor koleksiyonunu 


Geçtiğimiz sezon bir takı defilesi ile İstanbul moda haftası farklılık kattı. D.kaprol markası ile tasarımcı Deniz Kaprol, bu IFW de bizi büyüleyecek. Şato temalı takı koleksiyonu fantastik bir serüven gibi, Şatonun içinde ki odaları ziyaret ederek farklı deneyler yaşatacak bizlere 3boyutlu takıları vücutla bir bütün olacak. Bakalım neler göreceğiz.



Gamze Saraçoğlu geçtiğimiz IFW koleksiyonu ile beni büyülemişti. İncecik şifonların oluşturduğu parçalar herkesin beğenisini kazandı. Şifonla iyi anlaşan tasarımcı bu koleksiyonuna bir isim vermemiş. Başarılı yönetmen Stanley Kubrick'in Space Odyssey filmden ilham alan Gamze Saraçoğlu bize sessiz yaklaşarak kumaşla ses veriyor.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder