15 Şubat 2010 Pazartesi

Modanın dahi çocuğu GüleGüle

MODA DÜNYASI YASTA.







farklı tarzıyla modaya yön veren tasarımcı Alexander Mcqueen kaybettik.17 mart1969 yılında dünyaya gelen Mcqueen ailenin en küçük çocuğuydu.küçük yaşlarda modaya ilgisi olan Mcqueen kardeşlerine elbiseler dikerek başladı Liseyi bırakıp Anderson&ampsheppard çıraklık yapmaya başladı kısa sürede kendini gösteren tasarımcı Prens Charles gibi ünlü simalaı giydirdi.






1994 yılında londra'da saint martins sanat okulunu bitirdi.Tasarımcı 1996 yılında Givenchy markasının baş tasarımcısı oldu.Yaratıcılığını kısıtladığı için Givenchy bırakan mcqueen kendi markasını oluşturdu.

Bir çok yeni ve özgün tasarımlara imza atan tasarımcı dahiliğini modada konusturdu. her zaman kendi, stilini oluşturan Mcqueen annesini kaybına dayanamadı. ve bunalıma girdi.Londra'daki evinde intahar ederek yaşamına son veren bu moda devi bizi tasarımlarında mahrum bırakarak gitti.Farklı olanı deneme anlayışı defilesinde kullandığı bir bacağı tahta olan model ve değişik denemeler yapmasıyla hep bizleri şaşırtmayı seven desingerdı.Tiatral kurgularla bizi büyüledi.


Modacının kendi adını taşıyan internet sitesinde siyah fonda şu yazı yazıldı "Lee Alexander Mcqueen'in ailesi olarak,Alexander Mcqueen markasının yaratıcısı ve kurucusu olan Lee Alexander Mcqueen evinde ölü bulunduğuna dair bu drajik haberi duyuruyoruz.Bu trajik heber üzerine yorum yapmayı uygun bulmuyor.Lee ailesini acını ve şokunu paylaşıyoruz.Lee aile'si mahremiyetlerine medyanın saygı duymasını rica ederiz"


1996-2003 Yıllarında "yılın ingiliz tasarımcı " ödüllerini alan mcqeen Gucci markasının yüzde 51 hissesini alarak şirketin başına geçti.Başarılı koleksiyonlara imza attı.Puma markasına özel tasarımlar yaptı.Modaya bu kadar katkıda bulunduğu için ona minnet duyuyoruz.

Güle Güle LEE ALEXANDER MCQEEN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder