8 Şubat 2012 Çarşamba

IFW AUTUMN-WINTER 2012 - 1.DAY



IFW 2012 bu gün Gamze Saraçoğlu defilesi ile açılışı yaptı. İstanbul'un (-) ler de gezen havalarını bakalım moda haftası sakinleri stilleri ile tasarımcılar koleksiyonları ile ısıtacak mı göreceğiz. 

 Kuzey Yamacı isimli koleksiyonun ilham kaynağı korkusuz, dağcı Wanda Rutkiewicz'nden almış. Beyazlara bürünen dağ eteklerini tırmanmak için hazırlanan bu shovda zarafet saklı. Bir dağcının tırmanırken ki nefes alışları ile başlayan shovun açılışını gözde modeli Selma Ergeç yaptı. Romantizm, tasarımcının ana hatlarını oluşturuyor. Şifon, plise her koleksiyonunun olmazsa olmaz parçası. Mavi, bordo, bej tonlarının geçişlerini bastıran ekose deseni koleksiyonun ağırlık birimi. Military trendinin yansımaları her parçaya yerleştirdiği düğmeler ile bizlere otoriter kadın imajını vurguluyor. Zor hava koşulların da kürk yardımcı rolde yer alıyor. Kolları kürklerle süslerken, yün çoraplarla içimizi ısıtıyor. İki parça görünümünde ki tulumlar dağcı giysilerine gönderme yaparken. Finalde romantik balık etek formları ile karlar kraliçelerini transparan detaylarla süslüyor. Bu koleksiyonun önemi ilk hazır giyim koleksiyonu oluşu.








Ciddiyet, neşenin üstüne örtülmüş, siyah tül. 
Parodi, güldürmeye odaklı abartma sanatı.

   Peki bu ikisi birleşince neler olur. Tuvanam bu kış için "Ciddiyet Parodisi" isimli koleksiyonu ile şaşırtıcı bir deneme yapıyor. Bu iki kavramın karşıtlığını kullanarak zıt parçaları bir arada kullanıyor.Bir yanda hanım hanımcık bir yanda maskülen. Açılışını yaklaşık 3dakikalık bir video sunumu ile yapan Tuvanam, modanın nefes alamayan döneminden rahatlayıp esnek hareketler etmeye hatta çıplaklığa kayan günümüze gelişini anlatıyor. Koleksiyonda ağır renk tonları gri,füme,siyah yer alırken. Dantel ile seksi ve rahatlığı sunuyor. Geçtiğimiz sezon "Şeker ilavesiz" koleksiyonu ile beni büyülerken bu sezon haya kırıklığı yaşatıyor. Ama her koleksiyonun da yaptığı farklı denemeler ile modaya renk katıyor. 





görseller;markafoni

1 yorum:

  1. so pretty! xx

    p.s. I'm having a giveaway from the leather satchel co. if you'd like to check it out. :)
    devorelebeaumonstre.com

    YanıtlaSil