12 Haziran 2012 Salı

SERGI - HAVADA ASK KOKUSU VAR




İspanyol sanatçı Carlos Aires'in ilk solo sergisi olan "Havada Aşk Kokusu Var" Mısır apartmanı, CDA-Projects de sergileniyor. Eski plakları materyal olarak kullanan sanatçının performansları aşkı ironik bir şekilde anlatmayı hedefliyor. Aşkın içinde olan yoğun duygular hüzün, acı ve anıları dillendiren bu eserler kesilmiş vinil plakların bir araya geldiği ikonografi çalışmalar içinde çokça farklı nesneleri barındırıyor.





 İnsanı duygularımız birleşim kümesi olan aşkı anlatırken pembenin yanında altın sarısı ve siyah kullanması ise aşkın o kadar masum bir duygu olmadığını gösteriyor. İçinde hissettiğimiz yoğun diğer duygular cinsellik,para, kimlik kaygıs ve ölüm bunların birleşimi ile oluşan duygunun kokusunu bu sergide umarım alabilir siniz?














BU serinin yanı sıra "Onlar Ermiş Muradına" serisinden de çaışmaları yer olıyor sanatçının, mükemmellikle fotoğraflanmış bu kareler ise büyülü bir dünyaya sürüklüyor. Göz yanıltma tekniği olarak bilinen trompeloeil'in bir postmodern örneğiyle karşı karşıya olduğumuz bu çalışma serisinde bu sefer yanılan göz değil,fotoğrafları okuma şeklimiz oluyor.




Sergi 16 Haziran'a kadar CDA-Projects de sergilenicek. 

1 yorum:

  1. Güzel bir post olmuş ellerine sağlık
    madambfashion.blogspot.com
    beklerim bende

    YanıtlaSil