16 Şubat 2013 Cumartesi

ZEYNEP CEYLAN FALL-WINTER "EFSANE KRAL"




Takip edenler biliyordur. Bu sene 21. düzenlenen Genç Koza Yarışmasının ilk 10 belli oldu. Bende tasarım bölümü mezunu olarak. Bu yarışma için hazırladığım koleksiyonu sundum. İlk elemeden geçemedim. Yaptığım çalışmayı sizinle paylaşmak istedim ,bir kaç çizimi. 














EFSANE KRAL

“Gökyüzünde bir güneş vardır. “
Zeynep Ceylan Sonbahar/Kış koleksiyonu;  Moğolların gelmiş geçmiş efsane lideri Cengiz Han’ın savaşçı kişiliğinden ilham alıyor. Tek adam Moğol kabilelerinin lideri oldu.  Cengiz Han gücü ve zekası ile koleksiyonun odak noktası zırhı andıran formlar, dayanıklılığı ile deri materyali kullanılarak zenginleştirilen koleksiyon. Cüretkâr da aynı zamanda, teni gösteren koruma kalkanı havasında deri şeritlerle oluşturulmuş kafes kumaş. Koleksiyonun en önemli materyali. Uzun gömlekler, yöresel kabile kumaşlarının revize edilmiş hali. Pantolon kenarlarında kesikler ve üzerine yapılan motif işlemeler kadınsılığı ortaya çıkarırken. Gümüş ipliklerle oluşturulan trikolar sertliği çağrıştırıyor. Erkek gücünden ilham alan bu koleksiyonun dişi yanı ise şifon parçalarla gösteriliyor. Savaş aletleri koleksiyonun aksesuarları haline geliyor. Koruma kalkanı, su matarası ve kılıç kılıfları ile oluşturulan çanta tasarımları. Koleksiyonun deseni, eski Türklerin inandığı “Hayat Ağacı” sembolü. İnanışa göre; Yerle, göğü birleştiren ağaç.  Baharın gelmesi ile dirilen, her güzün gelmesi ile sönen sonsuz bir hayat sürecini temsil eder.  Bu  inanışla sonsuz hayat tasviri ile tasarlanan koleksiyonun renk paleti , siyahla başlıyor. Bej,kiremit,kırık beyaz ,somon,kahve ve vişne rengi ile tamamlanıyor. 

















4 yorum:

  1. çok çok beğendim çalışmalarını! teman özellikle çok ilgi çekici, tasarımların da bence çok yaratıcı. içtenlikle söylüyorum bunu ve devamını görmek istiyorum.. ve gerçekten bu potansiyelle çok iyi noktalara geleceğin şüphesiz. ilhamın bol olsun ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim kesinlikle devamını da göreceksin :)

      Sil