12 Temmuz 2014 Cumartesi

Şile'de Bir Gün


İstanbul’dan uzaklaşmadan ufak bir kaçamak yapmak istiyorsanız Şile tam sizlik. Hadi Şile’ye gidelim diye yola çıktığımız keyifli günün, size de ilham vermesini istiyorum.

Şile merkezde önce biraz gezip sonrada manzarası ile büyüleyici Fume Resturant’da kahvaltımızı ediyoruz. Hafta sonları açık büfesi oldukça zengin. Karadeniz’in sakin koyları ve kumsallarının yer aldığı Şile’de Ağlayan Kaya plajı çok meşhur. Ağlayan Kaya’nın yanı sıra Ayazma, Sahilköy, Ağva ve Kurfallıyı da tercih edebilirsiniz. Bizim tercihimiz Şile'nin merkezinde yer alan saklı bir cennet kayalık ve mağaralarla süslü bu koyu biz çok sevdik. Uzun bir merdivenle inilen koy oldukça da sakin.

Kalma planı yapacaklar için merkezde oldukça fazla pansiyon ve otel var. Akşam yemeği ve eğlenceleri çok renkli olan Şile’de akşamları da gündüz kadar renkli bir yanda meyhane müzikleri diğer yanda canlı performansların olduğu resturantları tercih edebilirsiniz. Bizim tercihimiz o akşam için salaş bir mekan olan Ekrem Abi’nin Yeri oldu. Denize sıfır masaları ve aile mutfağından çıkan balık ve mezelerini çok sevdik. Midyesi ve salatasının meşhur olduğu Ekrem Abi aynı zamanda hoş sohbetli yemekleri için oldukça güzel yorumlar alan Ekrem abi'ye sırf salatası için gelenler bile var yediklerimin hepsini beğensem de favorim kesinlikle kalamarı, sizlere de tavsiye ediyorum. yediğim en güzel kalamardı diyebilirim. 













FACEBOOK     *      BLOGLOVIN     *     TWITTER


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder