20 Eylül 2010 Pazartesi

DİCE KAYEK İSTANBUL CONTRAST


İstanbul aşık olunulacak şehir. bir kez tadına baktın mı bu şehrin damağında acımsı tatlı bir tat bırakır.Ne terk edebilirsin bu şehri nede kalabilir. Bu şehrin her yerinden başka koku yayılır. her semtinden başka melodi, sesleri takip edersen seni büyüler bu şehir camisiyle minaresiyle,boğazıyla kız kulasiyle,beyoğluyla galatasıyla,türk kahvesinin yanında lokumuyla bu şehir hep damağında güzel bir tat bırakıcaktır.

İstanbul her sanatçıya ilham verir İstanbullu anlatmak kadar yaşaması da zordur. Ece ve Ayşe Ege'nin de aklına düşen bu şehrin güzelliklerinden ilham alarak tasarladıkları bu özel koleksiyon herkesi özellikle İstanbulluysa bir başka büyülenecektir. İstanbul Modern de sergilenen bu sergide tasarımcılar İstanbul'a has olan yapılar ve tatlardan ilham almışlar. İstanbul'a özgü Kubbe,Kumru,Lokum,Kaftan,Lale,Manolya,Galata köprüsüBoğaziçiDolmabahçe,Ayasofya,Topkabı,İstanbul geceleri ve İstanbul modern'den esinlenerek yaptıkları bu özel koleksiyon tamamen el işi ile özenli bir çalışmadan geçmiş her parçadaki detaylar ve kıvrımlarıyla İstanbul'u anlatıyor.


KUMRU







MANOLYA



İSTANBUL MODERN







KAFTAN



TOPKAPI









KUBBE



DOLMABAHÇE





LALE



Aric Levy Dice Kayek için hazırladığı dekor koleksiyon ve dekorla birleşen ses entelasyonu Leon Milo çalışması hepsi birleşince bu şahane ambiyans ortaya çıkmış koleksiyonu simsiyah mekanda izlediğinizde renkleri ve duygularını da hissetme şansı buluyorsunuz.



LOKUM







İSTANBUL GECELERİ: Zifiri karanlık gökkubbenin altında bir İstanbul uykuya dalarken,başka İstanbul uyanır derin uykusundan bundan dolayıdır ki bu şehrin aslında hiç bir zaman uyumadığı söylenir. gün batımından sonra çalışan taksiciler İstanbul'un gececil yüzünü iyi bilirler;renklerini,melodisini,yılmayan ritmini ve güçlü iradesini




Fotoğraflar: womenist.net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder