16 Ekim 2011 Pazar

SERGİ - KÜLTÜRLER VE ŞAPKALAR



İnsanlık var olduğundan beri şapkada varlığını göstermiştir. Çeşitli dönemlerde liderlerin temsili haline gelmiştir. Eski mısırlıların takmaya başladığı şapka krallar için taç şeklinde tasarlanmış yunanlıların da katılımı ile şapka kültürü giderek artmış. Bir dönem fakirlerin giyindiği şapkalar, eski Roma döneminde zenginlerin takması ile şekil değiştirmiş bu dönemlerde yoksulların takması yasak olan şapka çeşitli ironilere maruz kalmış.Kültürümüzde şapkanın önemi hatta devrimi vardır. K.Atatürk'ün ilan ettiği şapka devrimi ile o zamanların vazgeçilmez parçası haline gelmiş.

Farklı kabilelere, uygarlıklara hizmet eden şapkalar günümüzde moda akımları ile hayatımıza giriyor. Kızıl derilerin tüylü baş aksesuarları günümüz modasının trendleriyle markalaşıyor.


Marmara Forumda moda haftası ile aynı zamanda sergilenen 'Kültürler ve Şapkalar ' sergisi aslında sergiden çok kültür ve gelenekleri sembollendirmiş. Gezerken nelere hizmet ettiğini ve ne amaçla tasarlandığını bilmek sevindirici. Bu şapkaların yanı sıra iki üstat tasarımcıyı da misafir ediyor. Bunlardan biri Harry Potter filmleri için şapkalar tasarlayan ve hatta yılın düğünü Prens William ve Kate Middleton konuklarının tercihi olan Philip Treacy Diğeri ise yılın aksesuar ödüllünü alan İskoç tasarımcı William Chambers 




Daha fazla bilgi için Facebook Fanpage bol fotoğraflı 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder