22 Eylül 2011 Perşembe

NEWYORK FASHION WEEK SPRING 2012






Newyork moda haftası IFW gibi su gibi akıp bitti. 2012 girmeden sezonu bitirdik resort koleksiyonlarından sonra ara mevsim sonbahar için modacılar durmadı çalıştı. Artık hızlı tüketim endeksli moda durmadan üretip tüketiyor. Sıradışı çizgiler yerine alışmış modernleşmiş bir moda görsekte bazı modacılar bizi sıradan formalarla şaşırtabiliyor. Alexander Wang bu koleksiyonu gündüz aktif giyimin unsurlarını taşıyor. Fileyi kullanım şekli o kadar yaratıcı, gündüz şıklığında altına geçireceğiniz şık bir etekle geceye bile taşıyabilirsiniz. Moda karmaşayı sever. Wang tasarımları sportif ama şıklığı temsil ediyor. Seksi ayakkabılar ile gündüzün ateşli sporcuları olmayı hedefler gibi, sezonun hiti karmaşık desenler ile 3boyutlu baskılar Wang'ede ilham olmuş.Motorcu hatunlar kaskları ile salınırken deri yine sezonda varlığını gösteriyor.





Mandy Coon minimalist kesimli koleksiyonu ile beni, kendine çekti. Sade ama stil sahibi bu koleksiyon altın vuruşlar yapıyor. Siyah,beyaz modada ölmeyen stil renkleri, Mandy'nin dokunuşu ile daha sanatsal ve feminen hale geliyor. Farklı kumaşların birleşimi ile çıkan formlar etkiliyci deri,şifon ikilisi etek favorim koleksiyon birbirine hakim looklardan oluşması ve akışı ile NYFW favori ismim




Düz hatlı kesimleri ile renklerin karıştıma şekli bu koleksiyonda benim en dikkatimi çeken unsular oldu. Düz hatlı çizgiyi andıran kesimler renk oyunları ile minimalist parçalara dönüştüşüyor.  J.Mendel her sezon tarzından ödün vermeden sezonun öne çıkan trendlerine uyuyor. Spor parçalar gibi görünsede koleksiyon herana hükmedecek parçalar barındırıyor.

1 yorum: