14 Ekim 2013 Pazartesi

MBFWI The best in the Studio




Bu sene Karma defilelerin yerini studio prezentasyonları aldı. Studio fikri çok keyifli ve zengin bir anlatım için uygun olmasına karşın pek de sağlıklı aktarımlar gerçekleştiremedi tasarımcılar. Küçük alan ve karanlık oda tasarımcılar için bir eksi oluşturdu. Koleksiyonlar tam algılanamadı. İzleyici açısından kötü bir ortamdı.  MBFWI de benim için bu yıl yeni isimleri görmek de heyecan vericiydi. Bu sene studio da benim gönlümü çalanlar Maidinlove markası ile Hande Çokrak, "Tuhafların Gemisi" Taylandın etkisi altında ki Beste Gürel koleksiyonu "What Po" ve hayranlığım hiç bitmeyen Geometrik kafeslerle süslü Zeynep Erdoğan'ın "Light" koleksiyonları oldu. Her parçasına bayıldım. Koleksiyon ruhunu sunumu ile benim en iyilerim arasına girdiler.



Genç yeteneklerden Hande Çokrak tarzı ile bence çok güzel yerlere gelecek bir isim. Koleksiyonu tuhaflığın normal karşılandığı insanların bir arada olduğu bir gemi hikayesi. Burada bütün gariplikler serbest! Eğlenceli grafikleri ile rahat parçaları bir araya getirme fikri çok güzel. Ve üst üste giyim styling ile çok keyifli parçalar haline dönüşmüş.




Beste Gürel hep bir peri masalı hikayesi yazmayı seviyor.Ve çok seyahat ediyor. İlham kaynakları da hep bu gittiği sıradışı ülkeler Bu koleksiyon için en uygun yer olan Uzakdoğu Tayland. Harika kıyafetlere dönüşmüş desen renk kontrastları işçiliği ile her parçayı dolaba alma isteğiyle doldurdu beni.






Photo: Sarper Kesim


Ve Zeynep Erdoğan koleksiyonu Işık ve Hafif kelimelerinin doğduğu Light koleksiyonu iki gruba ayırarak incelemek çok doğru olacak. Şeffaf ve geometrik kesimlerle birleşmiş iyi işçilik. Grafik skalayı andıran siyah-beyaz kare desenler bu iki grupta kolaylıkla kullanılabilecek parçalar.Aksesuarlarla da zenginleşen koleksiyonun bu alanında farklı bir isim imzası taşıyor. Fetiş aksesuarlar Elif Domaniç elinden çıkmış bu ikilinin harmanı başarılı bir koleksiyonu doğurmuş.









FACEBOOK       *        BLOGLOVIN       *       TWITTER






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder