19 Ekim 2013 Cumartesi

MBFWI BEYLER ÇIKARTMASI



Moda haftası Mercedes-Benz ve IMG eline geçtiğinden beri daha da kaliteli hale geliyor.Bu sene sistemli bir moda haftası ile karşı karşıyaydık. Oturma sıraları bile gerçekten özenle üzerinde düşünülerek verildi. Biz basın kadar tasarımcılar için önemli detay yeni pazar imkanlarıydı. Uzakdoğu ve bir çok yabacı basın ile zengin bir moda haftası oluyor İstanbul. Tabi dünya ile aynı anda sezonu yakalamak geride kalmamak bu moda haftalarının büyüklerinin içinde geride kalmamakta önemli. Bu sezon genel koleksiyonlara baktığımda tasarımcılar sıradışı ve giyilmeyen parçalardan daha da kurtulmaya başlamışlar.Giyilebilirlik ön planda olunca burada tasarımcı kimliği ortaya koymak önemli çünkü ulaşılabilir moda ve hazır giyim sektörleri her trendi işleyebilir haldeyken tasarımcıların daha çok kalıp yeni dokular elde etme desenler üretme kısmına daha yoğunlaşmaları gerekiyor. Bu dengeyi kuranlar kazanan tarafta olurken bir adım dünyaya açılmaya da başlıyorlar. Bir çok isimi Londra moda haftasında görmek çok iyiye gittiğimizin işareti.

Moda haftalarının bir eksiği vardı. O da erkek koleksiyonlarının azlığı. Bu sene bu açık fazlaca kapandı. Başarılarını Londra da gösteren Serdar Uzuntaş, giderek daha da iyi koleksiyon hazırlayan Emre Erdemoğlu  bayan parçalarının içine erkeği ekleyen Nihan Buruk Şafak Tokur ve Niyazi Erdoğan İstanbul'da erkek modasına yön verecek isimler oluyor.





Bu sene Niyazi Erdoğan seyahat etmeyi seven bir erkek portresi çizerken Nian markası ile Nihan buruk da street fashion sunumu ile sokağın hareketini yansıttı. Bu sunum tarzını sevdiğimi belirtmek isterim. Serdar Uzuntaş koleksiyonu sahil kasabasından ilham alarak tasarladığı koleksiyonu renk uyumları çok başarılıydı. Emre Erdemoğlu ise koleksiyonunda detaylara özenmesini sevdim. Her parça üzerinde ince ince düşünülmüş ve look bütünlüğü sağlanmış.








Başarı grafiği sürekli yükselen Nihan Buruk Londra Moda Haftasında da atından söz ettiriyor. Bu yıl hem kadın hem erkek sunumu ile oldukça iyi bir koleksiyon sundu bizlere. Özellikle catwalk sıradanlığından çıkartarak. Steet havasında ki sunumu ise benden 10 puan aldı.  Desen olarak tel ve kuş tüyleri ile süslü yeşil ve mavi tonajlarının ağırlığındaki koleksiyon ilgi çekici.









Emre Erdemoğlu koleksiyonu erkeklerin ne kadar detaycı olduğunu gösteriyor. Pastel renk paleti ve benek detayları başarılı. Özellikle ayakkabı tasarımlarını süsleyen püskürtme benekler beni hemen tavladı diyebilirim. Papyon ve fular aksesuar detayları ile süslü bu koleksiyonun da şehirli bir beyefendinin günlük stil hayatını anlattı bizlere.




Photo .Sarper Kesim










FACEBOOK       *        BLOGLOVIN       *         TWITTER






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder